Skip to the content

Geel-blauw slaat opnieuw toe in de slotfase

Foto: Vreugde na het winnende doelpunt van Allan De Smidt. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Vreugde na het winnende doelpunt van Allan De Smidt. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – FC Borght-Humbeek 0

Net als vorige week moest Sporting geduldig zijn om finaal verdiend met het kleinste verschil te winnen tegen een stug Borght-Humbeek. In de eerste helft verijdelde de bezoekende doelman twee gemaakte goals. Geel-blauw had veel balbezit maar deed te weinig met de vele hoekschoppen. Na de pauze speelden de bezoekers beter mee maar dat leverde weinig op. Na de zoveelste hoekschop van de thuisploeg kopte de ingevallen De Smidt in de slotfase toch het bevrijdende doelpunt tegen de netten.

De bezoekers waren al vijf wedstrijden ongeslagen en kwamen zo met vertrouwen aan de aftrap. Sporting kreeg de bal en nam het initiatief tegen een stug Borght-Humbeek. Bezoeker Olbrechts zorgde met een vrije trap voor de eerste dreiging. Aan de overzijde kopte Avetisov een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek over doel. Put zette zich even later prima door op rechts maar Claes kon net niet bij zijn voorzet. Bij de hierop volgende hoekschop van Assalhi kopte Meylemans naast doel. Kampenhout bleef voor dreiging zorgen. Verleysen redde een vrije trap van de bedrijvige Vangrunderbeek. Even later draaide de Kampenhoutse aanvoerder de bal bij een vrijschop mooi rond de muur maar doelman Verleysen had een knappe redding in huis. Op het halfuur had een geharrewar voor de Borghtse doelmond geen goed gevolg voor geel-blauw. Enkele minuten later kwamen de bezoekers goed weg. Doelman Verleysen redde miraculeus een kopbal van Put waarbij de bal via de onderkant van de lat weer het veld insloeg. Meerdere toeschouwers zagen hierbij de bal duidelijk over de lijn maar het doelpunt werd niet gevalideerd. Sporting kreeg nog meerdere hoekschoppen maar die leverden niets op. Een schot van Peeters werd afgeblokt. Een scherpe voorzet van Assalhi ging aan alles en iedereen voorbij.

Na de koffie dreigden de bezoekers meteen bij een hoekschop. Doelman Billast redde de kopbal van Afkir en zag de ingevallen Robberechts de rebound naast koppen. Bij een tegenaanval ging Claes aan de haal. Doelman Verleysen tikte zijn schot over de lat. Even later zette Assalhi zich goed door op de achterlijn. Hij vond de vrijstaande Put die de wenkende kans nog naast doel schoot. Nadien volgden er nogal wat slordigheden langs beide kanten. Een attente doelman Verleysen redde een vrijschop van aanvoerder Vangrunderbeek. Zijn overbuur Billast deed hetzelfde met een vrije trap van Olbrechts. De ingevallen Van Belle probeerde het met een omhaal maar ook dat leverde niets op. Even later werd een schot van Claes afgeblokt en schoof de ingevallen De Smidt de bal naast doel. Eén minuut later was het wel raak voor de invaller. Bij de zoveelste hoekschop van de Kampenhoutse aanvoerder kopte De Smidt de bal overhoeks in doel (1-0). De bezoekers probeerden nog een punt te redden maar Shehu knalde de bal over doel. Net als vorige week won Sporting zo zuinig met 1-0. Na deze zevende thuiszege is Sporting al tien wedstrijden op een rij ongeslagen. Door het puntenverlies van Diest is Kampenhout ook opnieuw alleen leider in eerste provinciale met twee punten meer dan Diest en vijf op Bierbeek.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Desmet, Claes, Hakizimana, Meylemans (62’ Van Den Broeck), Vangrunderbeek, Put (76’ De Smidt), Assalhi (68’ Van Belle).

FC Borght-Humbeek: Verleysen, Van Gelder, Shehu, Benhamman (87’ De Breucker), Afkir, De Almeida Vicente, Hendrickx, El Moussaoui (82’ Moyson), Olbrechts, El-Filahi (46’ Robberechts), Kanana.

Doelpunt: 84’ De Smidt (1-0).

Gele kaarten: El Moussaoui, Benhamman, De Almeida Vicente, Shehu.

Wedstrijdleiding: Geert Denoodt bijgestaan door Ella De Vries en Robert Van Loey.

About the author

Onze partners