Skip to the content

Sporting loopt verder uit na nipte uitzege

Foto: Hakizimana en Van Den Broeck vangen thuisspeler Draelants op. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Hakizimana en Van Den Broeck vangen thuisspeler Draelants op. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Meise 1 – Sporting Kampenhout 2

Sporting wist vooraf dat het bij een overwinning een gouden zaak kon doen en deed dat ook met een 1-2 uitzege tegen Meise. In de eerste helft was Kampenhout heer en meester en dat resulteerde in een logische 0-2 voorsprong halfweg nadat Assalhi twee keer aan het kanon stond. In de tweede helft viel het derde doelpunt niet en de thuisploeg scoorde uit het niets tegen. Daarna werd het zo nog onverhoopt spannend tegen een knokkend Meise dat vocht voor wat het waard was en met tien eindigde.

Geel-blauw zette de thuisploeg van in het begin onder druk maar toch was het even wachten op het eerste doelgevaar. Een afgeweken schot van Assalhi belandde in hoekschop en even later kopte Claes een inzenden van Assalhi over doel. Eén minuut later vloog een mooi schot van aanvoerder Vangrunderbeek nipt naast de verste paal. Na goed twintig minuten resulteerde het veldoverwicht van Sporting toch in een verdiende voorsprong. Claes legde gepast terug naar de vrijstaande Assalhi die van dichtbij in de korte hoek schoot (0-1). Peeters knalde even later een vrije trap naast doel. Een dominant spelend Kampenhout bleef voor dreiging zorgen. Een schot van Claes werd afgeblokt en zo kwam de bal voor de voeten van Put die uit een schuine hoek naast doel knalde. Een afstandsschot van Peeters viel te centraal in doel om doelman Claes te verrassen. Na ruim een halfuur volgde een tegenaanval uit het boekje en scoorde geel-blauw een tweede keer. Vangrunderbeek behield het overzicht en speelde subliem Assalhi vrij die doelman Claes voorbijging en rustig afrondde (0-2). De thuisdoelman had daarna nog een mooie redding in huis toen naamgenoot Claes mooi in de hoek schoot, maar Claes zweefde de bal in hoekschop.

Ook na de rust was Sporting aanvankelijk de betere ploeg. De ingevallen De Smidt besloot naast doel. Desmet vond na een persoonlijke actie Assalhi voor doel die in de korte hoek inschoot waar doelman Claes in hoekschop redde. Even later volgde een prachtige diepe bal van aanvoerder Vangrunderbeek in de loop van Put die de bal rakelings naast de kruising knalde. Zo geen 0-3 en even later scoorde de thuisploeg uit het niets tegen. Van Den Boeynants trapte de bal uit een onmogelijke hoek, haast van op de achterlijn, onder doelman Billast tegen de netten (1-2). Meise kwam nadien beter in de wedstrijd en streed voor wat het waard was. Toch bleef ook nu het schaarse doelgevaar van Kampenhout komen. Put zette voor naar de ingevallen Van Belle die hard tegen doelman Claes botste. Ondanks de verzorging moest hij na amper tien minuten opnieuw naar de kant. De thuisploeg bleef strijden maar doelman Billast bedreigen zat er niet meer in. Aan de overzijde kopte Van Den Broeck een hoekschop van Vangrunderbeek naast doel. Een zeer bedrijvige Vangrunderbeek zonderde invaller De Smidt af die ook scoorde. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten voor affluiten ging opnieuw Vangrunderbeek aan de haal. De 1-3 leek eindelijk in de maak tot thuisspeler Olbrechts aan de noodrem trok. Een rode kaart was het logische verdict. Kort voor affluiten stond de thuisdoelman even in een schietkraam. Eerst De Smidt, dan Vangrunderbeek en finaal Put vonden altijd wel iets in de weg en kregen de bal niet in doel. Maar goed, de nipte maar finaal verdiende winst bleef op het bord en zo heeft Sporting nu vier punten meer dan achtervolger Diest en al acht punten meer dan nummer drie Bierbeek.

(JG)

FC Meise: Claes, Olbrechts, Servranckx (82’ Heylen), Verhaegen, Van Den Boeynants, Tordoir, Ganseman, Larrocha Lopez, Draelants (82’ Van Keer), Van Rossem, Nzembani-Biaka.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters (46’ De Smidt), Desmet, Van Den Broeck, Claes, Hakizimana, Vangrunderbeek, Put, Assalhi (64’ Van Belle, 74’ De Backer).

Doelpunten: 21’ Assalhi (0-1), 35’ Assalhi (0-2), 56’ Van Den Boeynants (1-2).

Gele kaarten: Larrocha Lopez, Van Belle, Van Den Broeck.

Rode kaart: 87’ Olbrechts.

Wedstrijdleiding: Lois Otte bijgestaan door Frans Schoonjans en Niels Gentens.

 

About the author

Onze partners