Skip to the content

Sporting sloopt Melsbroekse muur in slotminuut

Foto: Nick Van Belle probeert zich door te zetten. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Nick Van Belle probeert zich door te zetten. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Melsbroek 0 – Sporting Kampenhout 1

Sporting moest vanmiddag veel geduld hebben om finaal toch oververdiend met het kleinste verschil de derby op het veld van Melsbroek te winnen. Geel-blauw was van meetaf de betere ploeg maar kwam niet tot scoren. De thuisdoelman redde zelfs een strafschop van Van Belle. Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld met Melsbroek dat massaal verdedigde en het tempo uit de wedstrijd haalde met tijdrekken. In de laatste minuut kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen Claes alsnog scoorde.

Zoals gezegd nam Kampenhout van meetaf het initiatief tegen een zeer afwachtende thuisploeg. Assalhi werd door niemand aangevallen en zag zijn schot via een Melsbroeks been net naast doel gaan. Doelman Auspert weerde een afgeweken schot van Claes in hoekschop. De thuisploeg dreigde enkel met een vrije trap. Sporting bleef aandringen en Assalhi trapte een vrijschop van net buiten de rechthoek in de muur. Bij een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek schoot Assalhi de bal over doel. Bij de volgende hoekschop van Assalhi kopte Avetisov naast doel. Doelman Billast moest vanmiddag één bal pakken. Salvi kon vrij inkoppen bij een hoekschop van Deserrano maar de Kampenhoutse doelman stond pal. Aan de overzijde redde doelman Auspert een poging van Claes. Even later werd Vangrunderbeek gehaakt door Theeuwen en ging de bal op de stip. Van Belle ging achter de bal staan maar schoot de strafschop binnen bereik van doelman Auspert.

Vlak na de pauze schoot Vangrunderbeek de bal naast doel. Even later redde Auspert een laag schot van Van Belle. De Melsbroekse doelman ging ook goed plat bij een schuiver van de bedrijvige Vangrunderbeek. Kampenhout bleef aanvallen en de thuisploeg kreunde onder de druk. Van Belle probeerde Auspert subtiel te vloeren maar dat lukte niet. De thuisdoelman redde ook een schot van Assalhi. Bij de zoveelste hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek schoot Van Belle naast doel. Vangrunderbeek schudde nog een individuele actie uit de sloffen maar schoot de bal nipt over doel. Melsbroek verdedigde de brilscore met hand en tand en begon meer en meer tijd te rekken. De Backer besloot naast doel bij een hoekschop van Vangrunderbeek. Peeters probeerde het met een vrije trap maar mikte te hoog. Pas in de slotminuut kreeg het beste paard eindelijk de haver. De ingevallen Meylemans kopte de bal door in de loop van Claes die laag in de verste hoek inschoot (0-1). De talrijk meegekomen supporters konden zo alsnog de overwinning vieren. Sporting doet zo een prima zaak en komt na het gelijkspel van Diest opnieuw samen met hen aan de leiding. Bierbeek verloor en volgt nu als derde al op vijf punten.

(JG)

FC Melsbroek: Auspert, Oversteyns, Theeuwen, Deserrano, Vermeulen, Noë, Michielsen (39’ Pfaff), Verbrugge (81’ Moris), Frérotte (46’ Dewals), Gérard, Salvi.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Desmet, Claes, De Backer, Hakizimana, Vangrunderbeek (79’ De Smidt), Assalhi (67’ Meylemans), Van Belle. Doelpunt: 90’ Claes (0-1).

Gele kaart: Moris.

Wedstrijdleiding: Dieter Porton bijgestaan door Azzedine Ben Khayat en Aaron Soens.

 

About the author

Onze partners