Sporting maakt tweemaal achterstand goed

HO Bierbeek 2 – Sporting Kampenhout 2

Sporting speelde vanavond 2-2 gelijk op het veld van Bierbeek en leed zo het eerste puntenverlies in deze competitie. In de eerste helft zat de wedstrijd heel lang op slot tot de thuisploeg op het halfuur op 1-0 kwam. Na de rust kwam geel-blauw beter in de wedstrijd en Van Belle kopte de gelijkmaker binnen. Bierbeek scoorde even later een tweede keer op hoekschop maar in de slotfase werd het 2-2 met een own-goal. Daarop was Kampenhout nog tweemaal dicht bij de overwinning maar het bleef 2-2.

De wedstrijd kwam traag op gang en de kijkers kregen veel middenveldspel te zien. Pas halfweg de eerste helft zorgde Vangrunderbeek met een vrijschop voor de eerste dreiging. Aan de overzijde was doelman Billast sneller op de bal dan T. Lauwens. Net voor het halfuur redde Billast kopbal van Van Tricht. Eén minuut later slikte Sporting na 301 minuten het eerste tegendoelpunt van het seizoen. Miri kreeg tijd en ruimte en schoot van buiten de rechthoek laag binnen (1-0). Bij een vrijschop redde Billast een kopbal van T. Lauwens. Een geblesseerde Hakizimana werd nog voor de pauze vervangen door Assalhi. Die toonde zich meteen met een prima voorzet maar niemand kon de bal in doel verlengen, zodat er werd gerust bij een 1-0 achterstand.

In de tweede helft zag Van Belle zijn schot afgeblokt. Voor de thuisploeg had Dupont een goed schot in huis maar een attente Billast tikte de bal over de lat. Sporting stak een tandje bij en werd gevaarlijker. Doelman Neroli ging plat bij een schot van Put. Aanvoerder Vangrunderbeek draaide een vrije trap rond het muurtje maar doelman Neroli redde in hoekschop. Een kwartier voor affluiten kreeg Kampenhout loon naar werken. Put met een gemeten voorzet van op rechts die topschutter Van Belle knap in de verste hoek kopte (1-1). Bij een Bierbeekse hoekschop stond T. Lauwens helemaal vrij aan de tweede paal en hij kopte de bal in het dak van het doel (2-1). Sporting reageerde furieus en toonde mentale weerbaarheid. Put ging op wandel maar strandde eerst op de thuisdoelman en zag z’n tweede poging gered op de lijn. Een gevaarlijke hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek waaide voorlangs buiten. In de slotfase maakte geel-blauw alsnog gelijk. Vangrunderbeek met een indraaiende vrije trap die Spaey in eigen doel devieerde (2-2). Kort hierop kwam Bierbeek nog tweemaal goed weg. Eerst schoot de ingevallen Meylemans van op afstand tegen de lat en in de slotminuut redde Neroli een punt voor de thuisploeg toen Van Belle alleen voor hem opdook. Zo eindigde de eerste ‘topper’ van het seizoen op een billijk gelijkspel na een, vooral na de rust, leuke wedstrijd.

HO Bierbeek: Neroli, Christiaens, Devyver, Hendrickx, Spaey, N. Lauwens, Miri, Van Tricht, T. Lauwens, Beeken (83’ Balis), Dupont (71’ Degeest).

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Claes, Desmet (66’ De Smidt), De Backer, Goovaerts (78’ Meylemans), Vangrunderbeek, Hakizimana (37’ Assalhi), Put, Van Belle.

Doelpunten: 31’ Miri (1-0), 74’ Van Belle (1-1), 77’ T. Lauwens (2-1), 88’ Spaey (own, 2-2).

Gele kaarten: Dupont, Beeken, De Backer, Avetisov.

Wedstrijdleiding: Bram Volders bijgestaan door Azzedine Ben Khayat en Tony Dirkx.