Geel-blauw sloopt bezoekende muur in slotkwartier

Sporting Kampenhout 1 - FC Meise 0

Tegen een heel stug FC Meise behaalde Sporting een moeizame maar verdiende 1-0 zege. In de eerste helft was geel-blauw al overtuigend baas maar toen werd er niet gescoord. Na de koffie bleven de bezoekers speculeren op een puntje en leek de doelman onklopbaar. In het slotkwartier zorgde De Backer toch voor het doelpunt van de verlossing. Nadien vergat Sporting de score verder op te drijven en was Meise in de extra tijd plots dicht bij de 1-1. Door de nipte zege is Sporting nu alleen leider.

Sporting had de bal tegen een erg afwachtend Meise. Een schot van aanvoerder Vangrunderbeek werd afgeblokt en doelman Claes ranselde een schot van Put uit een schuine hoek in hoekschop. De bezoekende doelman tipte ook een hoge voorzet van De Smidt over de lat. Meise kwam amper over de middenlijn maar dreigde twee keer met een vrijschop van Verhaegen. De eerste waaide voorlangs buiten en de tweede belandde naast doel. Vangrunderbeek knalde een vrije trap in de muur en in de hierop volgende scrimmage voor doel kreeg niemand de bal tegen het net. Net voorbij het halfuur zag Vangrunderbeek zijn schuiver net naast doel gaan. Even later redde doelman Claes twee keer op één fase de inzet van De Smidt en ook Van Belle kreeg hierna de bal niet in doel. Op slag van rust ontsnapten de bezoekers aan een achterstand toen Put met een gemeten voorzet Hakizimana vond die van dichtbij, haast niet te missen, onbegrijpelijk over het doel knalde.

In de tweede helft kregen hetzelfde spelbeeld. Doelman Claes duwde een hard schot van Put in hoekschop. Die hoekschop draaide Vangrunderbeek voorlangs buiten. Op het uur was Van Belle dicht bij de opener. Kampenhout bleef geduldig en voor de aanval kiezen. Een schot van De Backer werd nog afgeblokt maar in het slotkwartier had hij meer geluk. Na een goede voorzet van De Smidt haalde de ingevallen Assalhi de achterlijn en zijn voorzet werd door De Backer binnengetikt (1-0). Even later was de wedstrijd bijna gespeeld maar doelman Claes hield Assahi van een tweede doelpunt. Bij een vrije trap van Assalhi kon ook de ingevallen Debacker de score niet opdrijven. In de slotminuut schoot Van Belle oog in oog met doelman Claes de bal voorlangs. Na die gemiste kansen kreeg Sporting, ondanks het overwicht, bijna het deksel op de neus. Meise kreeg in de extra tijd zowaar een kans; gelukkig redde Billast de inzet van Lamblotte met de voet. Zo hield Sporting oververdiend de drie punten thuis en is het na een knappe negen op negen nu alleen leider.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Claes, De Smidt, De Backer, Goovaerts (59’ Assalhi), Vangrunderbeek (84’ Debacker), Hakizimana (74’ Meylemans), Put, Van Belle.

FC Meise: Claes, Lamblotte, Servranckx (82’ Heylen), Verhaegen, De Weerdt, Nkokolo, Tordoir, Ganseman (63’ Van Keer), Larrocha Lopez (73’ Van Rossem), Draelants, Nzembani-Biaka.

Doelpunt: 78’ De Backer (1-0).

Gele kaarten: Van Belle, Assalhi, De Smidt, Larrocha Lopez.

Wedstrijdleiding: Christophe Carrein bijgestaan door Joni Schwaenen en Geoffrey Martens.