Skip to the content

Sporting geeft riante voorsprong bijna weg in slot

Foto: Dino Jonckheere test het textiel van Nik Vangrunderbeek, die tweemaal scoorde. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Dino Jonckheere test het textiel van Nik Vangrunderbeek, die tweemaal scoorde. (© foto Jeroen Goolaerts)

SC Grimbergen 2 – Sporting Kampenhout 3

Na het gelijkspel van vorige week pakte Sporting opnieuw de volle buit met een 2-3 zege in het Grimbergse Prinsenbos. Langs De Backer had geel-blauw een vroege voorsprong beet en met een goal van aanvoerder Vangrunderbeek werd het net voor de pauze 0-2. Vlak na de rust maakte Vangrunderbeek z’n tweede van de namiddag en leek de overwinning binnen. In het slotkwartier scoorde Grimbergen op korte tijd tweemaal en werd het opnieuw spannend maar de winst kwam niet meer in gevaar.

Grimbergen, waar de trainer vorige week eerst werd ontslagen maar finaal toch mocht blijven, nam een gretige start. De eerste dreiging was van Kampenhout met een vrije trap van aanvoerder Vangrunderbeek. Een attente doelman De Boodt redde. Even later viel niemand de oprukkende De Backer aan en hij trapte de bal buiten bereik van De Boodt in de linkerhoek (0-1). De thuisploeg kreeg een vrije trap op een interessante plaats maar Moding krulde de bal naast doel. Bij een gevaarlijke voorzet van Thabize stond niemand op de goede plaats. Halfweg de eerste helft schoot opnieuw Thabize naast doel. Aan de overzijde ging een vrijschop van Assalhi via de muur in hoekschop. Doelman Billast ging plat op een schuiver van Epolo. Voor Kampenhout besloot Goovaerts naast doel. Vlak voor de pauze werd het alsnog 0-2. Vangrunderbeek schoot een vrije trap van aan de zijlijn rechtstreeks onder doelman De Boodt in de verste hoek (0-2), zodat er met een prima gevoel gerust werd.

Dat gevoel werd nog beter meteen na de herneming, want Sporting scoorde al na 45 seconden. Assalhi vond Vangrunderbeek die uit een schuine hoek en via de paal raak schoot (0-3). Grimbergen tegen het canvas, maar de thuisploeg probeerde toch iets terug te doen. Doelman Billast redde een vrije trap van Moding en was attent bij een schot van Thabize. Kampenhout behield evenwel de controle. Invaller Van Den Broeck zag z’n schot afgeblokt en doelman De Boodt weerde een pegel van Put. In het slotkwartier dwarrelde een voorzetschot van de ingevallen Likau via de paal en de rug van doelman Billast in doel (1-3). Ruim vijf minuten later sloeg de invaller weer toe en vloog z’n zondagsschot zowaar tegen de netten (2-3). Sporting hield gelukkig het hoofd koel. Een Grimbergs handspel leverde geel-blauw geen elfmeter op. De ultieme mogelijkheid van de thuisploeg, een plaatsbal van Thabize, belandde gelukkig naast doel. Thuissspeler Heyvaert slikte nog een tweede gele kaart. In de extra tijd schoot de ingevallen Meylemans een vrije trap naast doel. Zo bleef het 2-3 maar moest Sporting in het slot nog hard werken om de drie punten mee te nemen.

(JG)

SC Grimbergen: De Boodt, De Jonge, Gabrielli (63’ Persoons), Moding, Janssens, Lodders, Thabize, Pierard (69’ Likau), Jonckheere, Heyvaert, Epolo (46’ Mjahed).

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Claes, Desmet, De Backer, Goovaerts (77’ Meylemans), Vangrunderbeek (67’ Van Den Broeck), Assalhi (75’ De Smidt), Put, Van Belle.

Doelpunten: 11’ De Backer (0-1), 44’ Vangrunderbeek (0-2), 46’ Vangrunderbeek (0-3), 78’ Likau (1-3), 84’ Likau (2-3).

Gele kaarten: Heyvaert, Jonckheere, Assalhi, Desmet, De Smidt.

Rode kaart: 89’ Heyvaert (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Peter Ebraert bijgestaan door Dirk Nauwelaers en Robert Van Loey.

About the author

Sporting Kampenhout

Zeypestraat 26a
1910 Kampenhout
+32 (0)16 65 04 02

G.C.:
André Elinckx
+32 (0)16 65 78 36
andre.elinckx@telenet.be

Onze partners
}