Geel-blauw boekt noodzakelijke zege in slotminuut

Sporting Kampenhout 2 – HO Wolvertem Merchtem 1

In het streekduel tegen Wolvertem Merchtem boekte Sporting in de slotminuut een noodzakelijke 2-1 zege. Geel-blauw zat al vroeg op rozen na een doelpunt van Bouzerda. Daarna behield Kampenhout de controle en dat was ook in het begin van de tweede helft zo. Toch kwamen de bezoekers na een uur op gelijke hoogte. Daarna ging Sporting op zoek naar een tweede doelpunt. De doelman en een flinke dosis pech leken roet in het eten te gooien tot invaller De Boeck in de slotminuut toesloeg.

De eerste kans van de namiddag was meteen raak voor geel-blauw. Peeters vond van op links Bouzerda aan de tweede paal en die knikte overhoeks in doel (1-0). De bezoekers vonden niet meteen een antwoord tot ze na een kwartier twee keer dicht bij de gelijkmaker kwamen. Eerst schoot Quansah tegen de dwarsligger en seconden later duwde doelman Billast een laag schot van Laerenbergh in hoekschop. Sporting bleef proberen, zonder succes voorlopig. Vangrunderbeek was dicht bij de 2-0 toen hij een vrije trap centimeters naast de kruising schoot. Een poging van Medard miste de juiste richting. Aan de overzijde kopte Wauthy een hoekschop naast doel. Voor Sporting kreeg Bouzerda kort voor de rust nog een schietkans maar doelman Van Gijzeghem voorkwam een tweede thuisdoelpunt.

Na de herneming besloot Van Den Broeck over doel en schoot Bouzerda na een persoonlijke actie in het zijnet. Aan de overkant tipte doelman Billast een vrije trap van Laerenbergh over de lat. Bij de hierop volgende hoekschop bleef de bal voor doel hangen en zo scoorde Laerenbergh van dichtbij de gelijkmaker (1-1). Sporting had meteen een stevige reactie in huis. De ingevallen De Boeck legde knap breed naar de vrijstaande Vangrunderbeek die leek te scoren maar zijn inzet op de lijn gered zag door Schoukens. Even later hoekschop met Vangrunderbeek en nu kopte Avetisov via de grond over doel. Doelman Van Gijzeghem redde een vrijschop van specialist Vangrunderbeek en een poging van Bouzerda. Een schot van De Boeck werd afgeblokt. Bouzerda probeerde het nogmaals maar besloot naast doel. Tien minuten voor tijd kreeg Baudewyns een tweede gele kaart maar uiteindelijk bleek Meysmans de ‘dader’. Wolvertem Merchtem was in de slotfase nog één keer gevaarlijk toen de ingevallen Musoni nipt voorlangs schoot. Kampenhout wist dat het moest winnen en bleef aandringen. De Boeck ging van op links naar binnen maar trapte de bal hard en laag voorlangs. Vangrunderbeek mikte een vrije trap over doel. Zo bleef Sporting op zijn honger zitten tot de laatste minuut. Opnieuw Peeters met de perfecte assist van op links naar de vrijstaande De Boeck die het winnende doelpunt voorbij Van Gijzeghem trapte (2-1). De bezoekers waren bijzonder verbolgen omdat er in de opbouw van dit doelpunt een overtreding niet zou gefloten zijn. De scheidsrechter keurde de treffer echter goed en pas na een minutenlang tumult werd de partij uitgespeeld. Zo pakte Sporting op de valreep een verdiende driepunter die hopelijk het startsein is van een sterke eindsprint. Met de mentaliteit en inzet van vanmiddag is er zeker nog veel mogelijk in de laatste zes wedstrijden.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Lemmens, Van Den Broeck, Vangrunderbeek, Meylemans (57’ Goovaerts), Bouzerda, Verhaeghe (86’ Aba Yahya), Debacker (53’ De Boeck).

HO Wolvertem Merchtem: Van Gijzeghem, Schoukens, Meysmans, Willems (86’ Moreau), Baudewyns, Laerenbergh, Quansah (72’ Buscema), Vandevoorde, Wauthy, Mpati, Perrault (63’ Musoni).

Doelpunten: 6’ Bouzerda (1-0), 61’ Laerenbergh (1-1), 90’ De Boeck (2-1).

Gele kaarten: Goovaerts, Wauthy, Baudewyns, Meysmans, Musoni.

Wedstrijdleiding: Michiel Allaerts bijgestaan door Mathew Breyssem en Wesley Willem.