Skip to the content

Thuisploeg pleegt zelden geziene hold-up

Foto: Kwinten Van Den Broeck zijn doelpunt werd dubieus afgekeurd. (© foto archief Jeroen Goolaerts)
Foto: Kwinten Van Den Broeck zijn doelpunt werd dubieus afgekeurd. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

VK Svelta Melsele 1 – Sporting Kampenhout 0

Sporting Kampenhout heeft in een wedstrijd waarin het een zelden gezien meesterschap vertoonde aan het kortste eind getrokken. Vanaf de eerste minuut grepen ze de thuisploeg bij de keel en speelden hen gedurende 90 minuten van het kastje naar de muur. Pech in de afwerking en een thuisploeg die kon scoren uit hun enige schot tussen de palen (!) beslisten de wedstrijd.

Sporting begon deze wedstrijd met dezelfde grinta waarmee het vorige week Wolvertem-Merchtem wegzette. Reeds in de derde minuut dwongen ze de eerste hoekschop af, afgerond met een afstandschot van Vangrunderbeek. Even later besloot Bouzerda nipt naast. Kampenhout zette steevast hoog druk en liet de thuisploeg geen centimeter ruimte. In de veertiende minuut was er weerom een warm standje voor de thuisdoelmond, twee minuten later stuurde Meylemans De Boeck mooi weg, maar zijn schuiver werd door de thuisdoelman gepakt. In de 21 ste minuut werd De Boeck opnieuw mooi vrijgespeeld (deze keer door Bouzerda), maar zijn schuiver werd opnieuw door de thuisdoelman onschadelijk gemaakt. In de 31 ste minuut volgde opnieuw een mooie aanval: Vangrunderbeek lanceerde De Boeck op links, deze laatste bracht de bal fraai voor maar de goed gevolgde Bouzerda besloot nipt naast. De aanvalsgolven van Kampenhout volgden zich op en de thuisploeg kon hier totaal niets tegenover plaatsen. Op het einde van de eerste helft duwde geel-blauw nog eens extra het gaspedaal in en na een scrimmage voor doel kon aanvoerder Van Den Broeck scoren maar de scheidsrechter annuleerde dit doelpunt onbegrijpelijk wegens zogezegd buitenspel.

Bij het begin van de tweede helft leek de thuisploeg met andere intenties uit de kleedkamer gekomen en volgde er meteen een schot voorlangs van Agar. Dit bleek – buiten hun doelpunt – echter meteen hun enige en laatste wapenfeit uit de wedstrijd. Kampenhout nam het heft na enkele minuten opnieuw in handen en versierde opnieuw kans na kans. In de 53 ste minuut stuurde Meylemans (wat een ontdekking) De Boeck subtiel door de thuisdefensie. Ben plaatste oog in oog met de doelman de bal net naast de paal buiten. Eén minuut later scoorde Sporting een tweede doelpunt, maar werd opnieuw teruggefloten voor buitenspel. De aanvalsgolven van geel-blauw volgden mekaar op. Alle kansen opsommen zou ons al te ver leiden. Kampenhout speelde met fraai en attractief combinatievoetbal de thuisploeg totaal murw. En net op het moment dat je smachtend zit te wachten op het verlossende doelpunt gebeurde het ondenkbare wat voetbal soms zo’n klotesport maakt. Een thuisspeler frommelde zich op rechts voorbij een Kampenhout-verdediger en bracht de bal voor waar de vrijstaande Cathoir met een scud-raket kruiselings in de bovenhoek scoorde. Geel-blauw was – begrijpelijk – aangeslagen maar zelfs in deze omstandigheden bleven zij het onmogelijke proberen om tegen te scoren. De aanvallen gebeurden nu echter een tikje te overhaast waardoor de totaal onterechte nederlaag een feit werd. In de vijftig jaar dat ik voetbal volg heb ik een dominantie zoals Sporting zaterdagavond ten toon spreidde nog maar zelden meegemaakt. Eén zaak is zeker: dit Sporting Kampenhout heeft - meer dan wie ook - zijn plaats in derde amateurklasse.

(DM)

VK Svelta Melsele: Van Den Wildenberg, Arewa (61’ Troonbeeckx), De Vos, Penneman, Volckerick, Vinck, Agar, Smet, Cathoir (83’ Kabongo), Verhelst, Malfroy.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters (77’ Goovaerts), Lemmens (29’ Rogé), Van Den Broeck, Vangrunderbeek, Meylemans (77’ Yangassa), Verhaeghe, Bouzerda, De Boeck.

Doelpunt: 75’ Cathoir (1-0).

Gele kaarten: De Vos, Volckerick, Malfroy, De Boeck.

Wedstrijdleiding: Bert Verbeke bijgestaan door Ruben Calluy en Niels Belmans.

About the author

Onze partners