Sporting kan het tij niet keren tegen hekkensluiter

Kelian Bonny loopt weg van Kwinten Van Den Broeck. (© foto Jeroen Goolaerts)

SV Oostkamp 3 – Sporting Kampenhout 1

Ook op bezoek bij hekkensluiter Oostkamp heeft Sporting de kentering niet kunnen inzetten. In een nochtans evenwichtige wedstrijd, die alle kanten uitkon, verzilverde de thuisploeg net iets beter de kansen. Na kansen over en weer kwam de thuisploeg net voor de rust op winst. In de tweede helft ging de bal niet op de stip voor geel-blauw en werd het meteen hierop 2-0. De Boeck milderde wel maar de gelijkmaker kwam er niet. Integendeel werd het in de toegevoegde tijd nog 3-1, een harde noot.

Oostkamp kreeg de eerste mogelijkheid toen een poging van Timmerman werd afgeblokt. Even later belandde een afgeweken schot van Canoot in hoekschop. Aan de overzijde ging doelman Schelstraete plat toen Vangrunderbeek uit een schuine hoek schoot. Bij een prima voorzet van Verhaeghe op rechts kopte een thuisspeler de bal bijna in eigen doel. Halfweg de eerste helft ontsnapte geel-blauw aan de 1-0 toen Vermaut hard op de paal schoot. Na een persoonlijke actie besloot Bonny op doelman Billast. Rond het halfuur hing de 0-1 twee keer in de lucht. Eerst stuurde Verhaeghe de bal naar Vangrunderbeek. Schelstraete duwde zijn schot in hoekschop. Even later stuurde Desmet met een lange bal De Boeck weg maar de thuisdoelman redde opnieuw de meubelen. Thuisspeler Canoot trapte de bal naast doel en aan de overkant had Schelstraete een vreemde redding in huis bij een verre vrijschop van Vangrunderbeek. Toch ging Oostkamp met een voorsprong rusten. Na een onnodige fout van Desmet krulde Bonny de vrije trap in de korte hoek raak (1-0).

Vlak na de pauze vloog een afgeweken schot van Desmet in hoekschop. Thuisspeler Canoot knikte naast doel. Een afgeweken poging van Vangrunderbeek belandde in hoekschop. Bij die hoekschop van Goovaerts was Sporting bijzonder dicht bij de 1-1. Een kopbal van Avetisov werd op de lijn gered door Lenihan. In de rebound hield doelman Schelstraete Yangassa van de verdiende gelijkmaker. Aan de overzijde redde doelman Billast een schot van Bonny. Kort voor het uur werd De Boeck in de tang genomen tussen twee thuisspelers. Duidelijker kan een strafschop niet zijn maar de West-Vlaamse scheidsrechter floot niet. Sporting was even van slag en daar profiteerde Oostkamp optimaal van. Canoot werd diep gestuurd en die bood Vermaut een niet te missen doelpunt voor open doel aan (2-0). Halfweg de tweede helft kreeg Kampenhout weer hoop toen doelman Schelstraete een poging van de ingevallen Bouzerda loste. De goed gevolgde De Boeck knalde de rebound in het dak van het doel (2-1). Vijf minuten later besloot Timmerman pal op doelman Billast en miste zo de kans om de partij te beslissen. Oostkamp kwam met de schrik vrij toen een voorzet van Goovaerts boven op de lat viel. Sporting nam meer en meer risico’s en bleef in het slotkwartier aandringen. De gelijkmaker bleef echter uit en diep in de extra tijd zorgde Canoot met een verre lob over Billast nog voor een derde thuisgoal (3-1). Na een troosteloze 2 op 18 ziet Sporting de concurrenten steeds dichterbij sluipen en is het niet meer vijf maar wel één voor twaalf...

SV Oostkamp: Schelstraete, Bonny, Timmerman (81’ Vermeulen), Bekaert (74’ Blieck), Decloedt, Vanneste, Canoot, Lenihan, Vermaut, Himpe (58’ Verheyden), Lannoo.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Desmet (62’ Bouzerda), Rogé, Yangassa (62’ Segers), Goovaerts (54’ Meylemans), Van Den Broeck, Vangrunderbeek, Verhaeghe, De Boeck.

Doelpunten: 42’ Bonny (1-0), 59’ Vermaut (2-0), 67’ De Boeck (2-1), 90+3’ Canoot (3-1).

Gele kaarten: Verheyden, Decloedt, Desmet, Yangassa.

Wedstrijdleiding: David Goldberg bijgestaan door Jonas Fockedey en Benny Clemmens.