Skip to the content

Sporting scoort niet en gaat opnieuw onderuit

Sporting verloor ook zijn tweede competitiewedstrijd. (© foto archief Jeroen Goolaerts)
Sporting verloor ook zijn tweede competitiewedstrijd. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

SK Voorwaarts Zwevezele 2 – Sporting Kampenhout 0

Een onuitgegeven Sporting verloor zaterdagavond met 2-0 van Voorwaarts Zwevezele. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werd er niet gescoord. Na de pauze voerden de West-Vlamingen de druk op om finaal tweemaal te scoren. Geel-blauw scoorde opnieuw niet en verloor zo met 2-0.

Een door blessures en schorsingen onuitgegeven Kampenhout begon goed aan de wedstrijd. Leemans stuurde De Boeck diep maar die kon de bal niet goed meenemen. Zwevezele dreigde met een verre inworp van Cornelis en een kopbal van Vandendriessche die doelman Billast niet kon verrassen. Aan de overzijde redde Depaepe een vrije trap van Bouzerda. De thuisploeg had daarna wel een licht overwicht zonder gevaarlijk te zijn, zodat er gerust werd met een brilscore.

In de tweede helft kwam Zwevezele al vrij snel op voorsprong. Na een mooie lange bal kopte Geryl overhoeks voorbij doelman Billast (1-0). Kampenhout kreunde onder de druk van de thuisploeg en raakte er maar moeilijk uit. Sporting probeerde wel maar kon geen vuist meer maken. Doelman Billast bleef attent en moest een tweede tegendoelpunt voorkomen. In de slotfase viel de beslissing. Een verre inworp van Cornelis belandde bij Geryl die zijn tweede van de avond binnenkopte (2-0). Zo verloor geel-blauw een tweede keer op rij en wachten we ook nog op het eerste doelpunt van het seizoen. Volgende week tegen Zaventem moet het maar gebeuren.

(JG)

SK Voorwaarts Zwevezele: Depaepe, Cornelis, Minne, Vandendriessche (90’ Marmitte), Bataille, Provoost, Simoês, Verzele, Geryl (90’ Ngabu), Coussement, Yagan (88’ Lagrou).

Sporting Kampenhout: Billast, Desmet (72’ Avetisov), Lemmens, Van Den Broeck, Goovaerts, Medard, Aba Yahya (74’ Makinguet), Leemans, Bouzerda, Segers (77’ Beugoms), De Boeck.

Doelpunten: 52' Geryl (1-0), 86' Geryl (2-0).

Gele kaarten: Aba Yahya, Segers, Avetisov.

Wedstrijdleiding: David Goldberg bijgestaan door Thomas Sanders en Geert Björn Wydaeghe.

 

About the author

Onze partners