Skip to the content

Geel-blauw slikt zure nederlaag na strafschop

Nik Vangrunderbeeck voelt de hete adem van Sibren Mertens. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – VC Jong Lede 1

Sporting leed op de openingsspeeldag een zure 0-1 nederlaag tegen Jong Lede, dat niet imponeerde maar toch won. In de eerste helft had geel-blauw altijd moeten scoren maar deed dat niet. De strafschop die Kampenhout dan niet kreeg, kreeg Lede na de pauze wel en zette hen op weg naar gevleide winst. Tot overmaat van ramp sloot de weinig consequente ref Vangrunderbeeck en Yangassa nog uit.

Het eerste gevaar kwam van bezoeker Jonas De Landtsheer maar doelman Billast had een uitstekende relfex in huis en redde in hoekschop. Sporting nam snel de partij in handen en versierde ook enkele kansen. De Boeck schoot nipt voorlangs en Yangassa kopte op de lat maar werd ook afgevlagd voor buitenspel. Na een kwartier leek Leemans toch te scoren maar zijn schot werd door een bezoekend been net naast de paal in hoekschop gedevieerd. Na een ingooi schoot Jonas De Landtsheer aan de overzijde naast doel. Vangrunderbeeck werd door De Boeck diepgestuurd maar trapte de bal naast doel. Even later was doelman Meulewaeter iets sneller op de bal dan de doorgebroken De Boeck. Na een tegenaanval stond Jonas De Landtsheer plots vrij voor doel. Een attente Billast redde in hoekschop. Kort voor de rust werd Vangrunderbeeck aangetikt in de zone van de waarheid maar de ref wilde van geen strafschop weten en gaf zelfs geel voor een schwalbe. Zo werd er na een vermakelijke eerste helft gerust bij 0-0 op het scorebord.

Na de verfrissingen dreigden Bouzerda en Yangassa voor Kampenhout. Bezoeker Schelstraete deed een stevige fout op Goovaerts maar bleef gespaard van een tweede gele kaart. Sporting bleef proberen. Een verre lobbal van Medard belandde over doel en doelman Meulewaeter redde een schot van De Boeck. Na een goede actie van Bouzerda kwam De Boeck een stapje te kort om af te ronden. Aan de overkant redde Billast een schot van Van Peteghem. Voor Kampenhout besloot de ingevallen Segers naast doel. Halfweg de tweede helft viel de beslissing. Jonas De Landtsheer lokte bij doelman Billast een strafschop uit en Van Peteghem zette de elfmeter om (0-1). Kampenhout probeerde de bakens te verzetten. Vangrunderbeeck schoot een vrijschop in de muur en bij een vrije trap van Bouzerda kopte een bezoeker de bal bijna in eigen doel. Ook Segers werd foutief afgestopt in de rechthoek maar kreeg geen strafschop. Vangrunderbeeck moest in het slot nog met een tweede gele kaart naar de kant, opnieuw een zware sanctie van de man in het zwart. Lede kreeg in het slot alle ruimte maar zowel Jonas De Landtsheer als Pieren konden de score niet opdrijven. Zo bleef het 0-1, een zure nederlaag tegen een Jong Lede dat op geen enkel moment indruk maakte tegen een beter voetbalend Sporting. In het tumult na affluiten werd ook Yangassa nog uitgesloten met een tweede geel.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Desmet, Yangassa, Goovaerts (90’ Vermeulen), Medard (81’ Debacker), Van Den Broeck, Vangrunderbeeck, Beugoms (64’ Segers), Leemans, Bouzerda, De Boeck.

VC Jong Lede: Meulewaeter, Jens De Landtsheer, Mertens, Verplancke, Mendoza, Trompet (93’ Ghyselinck), Van Peteghem, Pieren (91’ Baevegems), Jonas De Landtsheer, Schelstraete (69’ Hellinckx), Malfroy.

Doelpunt: 68' Van Peteghem (0-1, strafschop).

Gele kaarten: Vangrunderbeeck, Yangassa, Schelstraete, Trompet, Jonas De Landtsheer.

Rode kaarten: 82’ Vangrunderbeeck (tweemaal geel), Yangassa (tweemaal geel, na de wedstrijd).

Wedstrijdleiding: Stef Colebunders bijgestaan door Tom Dillen en Jean Marie Creemers.