Skip to the content

Sporting behaalt eerste punten na winst in derby

Stein Lemmens versloeg met Sporting zijn ex-club Woluwe-Zaventem. (© foto Jeroen Goolaerts)
Stein Lemmens versloeg met Sporting zijn ex-club Woluwe-Zaventem. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 - KV Woluwe-Zaventem 0

De eerste driepunter voor Sporting is een feit na een 2-0 thuiszege in de Brabantse derby tegen KV Woluwe-Zaventem, dat op zijn beurt nog op de eerste punten wacht. Het was een verdiende overwinning voor geel-blauw, al slaagde het er pas na de rust in om afstand te nemen van de bezoekers met doelpunten van De Boeck en Beugoms.

In de aanvangsfase bleef het aanvankelijk bij steriele druk van de thuisploeg, die iets voorbij het eerste kwart opgeschrikt werd door een snedige counter van Woluwe-Zaventem. Bossekota kreeg de kans om zijn team op voorsprong te brengen, maar keeper Billast kwam als winnaar uit het duel en redde met een beenveeg. Kampenhout ging nu iets nadrukkelijk op zoek naar de 1-0. De Boeck kwam twee keer oog in oog met de keeper, maar onder meer de paal behoedde de bezoekers voor een achterstand. Geel-blauw bleef ook na de koffie de dominante ploeg. Leemans was er dichtbij, maar hij stuitte op de bezoekende goalie. En ook de ingevallen Beugoms had tot twee keer toe de voorsprong aan de voet. Eerst kwam het stiftertje er niet helemaal uit, om nadien het leer net te ver van de voet te laten stuiteren. De goal moest ooit eens vallen en iets voorbij het uur was het dan eindelijk raak. Een mooie opening op rechts werd gevolgd door de perfecte center van Beugoms en in het centrum liet De Boeck doelman Biason kansloos (1-0). Woluwe-Zaventem probeerde via lange ballen richting Bossekota de bakens te verzetten, maar de Kampenhoutse defensie gaf geen krimp. Op de counter liet Segers de 2-0 nog liggen, maar kort voor affluiten was het dan Beugoms zelf die op aangeven van De Boeck de zege over de streep trok (2-0). Met deze eerste driepunter van het seizoen is de ban meteen gebroken voor geel-blauw.
(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Yangassa, Avetisov (69’ Desmet), Van Den Broeck, Goovaerts, Lemmens, Medard (56’ Beugoms), Vangrunderbeeck (83’ Segers), Leemans, Bouzerda, De Boeck.

KV Woluwe-Zaventem: Biason, Keh, Gharmaoui, Gody, Nerinckx, De Backer, Hakizimana, Millet (64’ De Marrée), Kalonji Shakama (58’ Mjahed), Nkanza, Bossekota.

Doelpunten: 71’ De Boeck (1-0), 90’ Beugoms (2-0).

Gele kaarten: Lemmens, Bouzerda, Millet, Gharmaoui.

Wedstrijdleiding: Tom De Bruyne bijgestaan door Lieboud Van Den Broeck en Wim Van Lierde.

About the author

Onze partners