Skip to the content

Geel-blauw uitgeschakeld ondanks uitstekende wedstrijd

Geen stunt voor Sporting in Tongeren; Stein Lemmens (midden) kreeg zelfs rood. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

FC Heur-Tongeren 2 – Sporting Kampenhout 0 ​

Sporting is er niet in geslaagd om te stunten tegen Heur-Tongeren, de kampioen van vorig seizoen in derde amateurklasse B. Het speelde, zeker in de eerste helft, een uitstekende partij maar ging toch met 2-0 onderuit. De Limburgers kwamen halfweg de eerste helft op winst en haalden met wat geluk de rust met 1-0. Na de pauze bleef geel-blauw aandringen, zonder gevolg. Lemmens kreeg dan rood en niet veel later scoorde Heur-Tongeren een beslissende tweede doelpunt.

De thuisploeg zorgde voor de eerste dreiging en even later reageerde Sporting met een prima vrije trap van Vangrunderbeeck. Na een snelle omschakeling bereikte Bouzerda de vrijstaande De Boeck maar die miste de controle. Het doelpunt viel aan de overzijde toen Goyvaerts na dom balverlies, al dan niet buitenspel, kon doorgaan en netjes afwerkte (1-0). Kampenhout reageerde halfweg de eerste helft met een snel gegeven vrijschop van Leemans waarop De Boeck van dichtbij miste. Na een halfuur onderschepte De Boeck de bal en hij schoot van net buiten de rechthoek. Doelman Geenen voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker. Na een aanval over rechts ging Vangrunderbeeck goed naar binnen maar zijn schot ging nipt naast doel. Zo gingen we rusten bij 1-0 en daar mocht vooral Heur-Tongeren blij mee zijn.

Kort na de pauze speelde Leemans de bal in de loop van Bouzerda die foutief werd gestopt. Bouzerda zelf nam de vrije trap maar doelman Geenen duwde de bal in hoekschop. Bij die hoekschop volgde een geharrewar waarbij Yangassa te zwak besloot. Ook Meylemans schoot prima op doel maar doelman Geenen gaf geen krimp en duwde de bal andermaal in hoekschop. Op het uur toonde eindelijk de thuisploeg zich nog eens. Met een lob verschalkte Camara doelman Billast maar de bal belandde net naast doel. Toen Lemmens even later aan het shirt van de doorgebroken Goyvaerts hing, moest hij met rood naar de kant. Heur-Tongeren profiteerde bijna dadelijk van de man-meer-situatie toen Camara kon afronden (2-0). De Limburgers speelden nadien op zeker terwijl geel-blauw met een mannetje minder bleef aandringen. Ondanks een mooie collectieve prestatie van Kampenhout, waarbij geel-blauw zeker 70 minuten de evenknie van Heur-Tongeren was, eindigt hier het bekeravontuur van onze jongens. Dit belooft in ieder geval het beste voor de toekomst.

(JG)

FC Heur-Tongeren: Geenen, Dupain, Quintiens (79’ Rochus) Creemers, Paulus, Camara, Baccarella (74’ Vaelen), Vanheeswyck, Goyvaerts, Legenvre (55’ Baur), Wagemans.

Sporting Kampenhout: Billast, Yangassa, Lemmens, Peeters, Van Den Broeck (79’ Makinguet), Vangrunderbeeck (68’ Medard), Aba Yahya, Leemans, Meylemans (56’ Beugoms), Bouzerda, De Boeck.

Doelpunten: 18’ Goyvaerts (1-0), 68’ Camara (2-0).

Gele kaarten: Creemers, Legenvre, Vanheeswyck, Yangassa.

Rode kaart: 63’ Lemmens.

Wedstrijdleiding: Luc Doomen bijgestaan door Dimitri Abeels en Johannes Janssen