Skip to the content

Geel-blauw onderuit na weggeefgoals en rode kaarten

Een duel tussen Stein Lemmens en thuisspeler Jordi Loncke. (© foto Jeroen Goolaerts)
Een duel tussen Stein Lemmens en thuisspeler Jordi Loncke. (© foto Jeroen Goolaerts)

Eendracht Wervik 2 – Sporting Kampenhout 0

Sporting beleefde opnieuw een erg ongelukkige avond; ditmaal verloor het met 2-0 tegen Eendracht Wervik. Geel-blauw nam een goede start maar scoorde niet. De thuisploeg dreigde amper maar scoorde wel bij de eerste kans. Met een doelpunt, al dan niet buitenspel, werd het 2-0 en scoorde Wervik aan 100%. Na de pauze gaf de ref streng rood aan Bouzerda nadat hij eerst verkeerdelijk De Boeck naar de kant stuurde. Sporting probeerde wel maar eindigde nog met negen toen Yangassa terecht rood kreeg. De thuisploeg controleerde en de score wijzigde niet meer.

Op een hobbelig terrein nam Sporting de beste start. Het eerste gevaar kwam er met een vrije trap van Vangrunderbeeck die nipt naast doel ging. Een gevaarlijke voorzet van De Boeck werd weggewerkt door de thuisdefensie. Leemans stuurde even later De Boeck diep maar die schoot de bal voorlangs. Na dat goede openingskwartier van geel-blauw kwam Wervik bij het eerste doelgevaar onmiddellijk op voorsprong. Loncke schoot een vrije trap in de Kampenhoutse muur. De bal werd dadelijk terug naar voor gedropt waar de volledig vrijstaande Neve simpel mocht scoren (1-0). Drie minuten later viel een voorzetschot van Bouchart op het dak van het doel. Na een snelle tegenaanval werd een schot van Dutoit afgeblokt. Aan de overzijde mocht Vangrunderbeeck een vrije trap nemen maar doelman Vancoillie bracht redding. Het doelpunt viel één minuut later weer veel te makkelijk aan de overkant. De Kampenhoutse achterlijn geloofde in buitenspel maar Neve kon zo alleen op Billast afgaan om eenvoudig z’n tweede van de avond binnen te leggen (2-0). Kampenhout reageerde via Leemans die werd gelegd in de rechthoek. Scheidsrechter Carrein zag er geen strafschop in zodat er werd gerust bij een 2-0 tussenstand.

Wervik vond het na de koffie welletjes en liet Sporting komen. Trainer Sam Vermeulen bracht Bouzerda in en liet Verhaeghe debuteren. Op het uur gingen de poppen aan het dansen. Bij een Wervikse overtreding wou de ingevallen Bouzerda de bal afnemen van een onsportieve thuisspeler die bij deze actie gewillig tegen de grond ging. Tot grote consternatie gaf scheidsrechter Carrein rood aan De Boeck die (begrijpelijk) woedend naar de kant ging. Pas na een soap van drie minuten en na bemiddelling van de Kampenhoutse spelers zag de ref zijn fout in en mocht Bouzerda beschikken. De hierop volgende vrije trap werd door Vangrunderbeeck over doel getrapt. Aanvoerder Van Den Broeck kopte de bal prima in maar de thuisdoelman tikte over de lat. Daarna bloedde de partij langzaam dood. Toen Yangassa de doorgebroken Bouchart neertrok, kreeg ook hij logisch rood. Tegen negen man drong Wervik niet meer aan, al was het langs invaller Logie een paar keer dreigend. Ondanks een goede voorbereiding heeft geel-blauw met 3 op 15 z’n start volledig gemist. Een stevige reactie van de spelersgroep in de zespuntenwedstrijd tegen Torhout is nu meer dan welkom. Komaan mannen, volgende week winnen!

(JG)

Eendracht Wervik: Vancoillie, Van Damme, Sahnoune (73’ Desmet), Neve, Bouchart, Dutoit (46’ Logie), Verstraete, Loncke (79’ Guy), Popelier, Pante, Dewinter.

Sporting Kampenhout: Billast, Yangassa, Avetisov (66’ Beugoms), Desmet, Goovaerts, Van Den Broeck, Lemmens, Vangrunderbeeck, Leemans (54’ Verhaeghe), Segers (54’ Bouzerda), De Boeck.

Doelpunten: 20’ Neve (1-0), 35’ Neve (2-0).

Gele kaarten: Sahnoune, Avetisov, Van Den Broeck, Goovaerts.

Rode kaarten: 61’ Bouzerda, 77’ Yangassa.

Wedstrijdleiding: Mathias Carrein bijgestaan door Toon Bonduel en Dieter De Pestel.

About the author

Onze partners