Geel-blauw gaat thuis onderuit tegen hekkensluiter

Lucas Verhaeghe wordt geschaduwd door Broes Van Wijk. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 - Torhout 1992 KM 2

Ook in de thuiswedstrijd tegen het nog puntenloze Torhout is Sporting er niet in geslaagd om het tij te keren. Na een evenwichtige partij werd met 1-2 verloren. Geel-blauw begon niet onaardig maar na vermijdbare tegengoals liep Torhout 0-2 uit en werkten de West-Vlamingen af aan 100%. Na de rust liet Torhout Sporting komen en met een vrije trap bracht Vangrunderbeeck de spanning terug. In de slotfase volgden nog een paar hete standjes voor doel maar de gelijkmaker bleef uit.

In een rustig wedstrijdbegin zorgde De Boeck voor de eerste dreiging maar hij besloot te zwak op Vanderbeken. Leemans stuurde De Boeck diep maar de bezoekende doelman was sneller op de bal. Aan de overzijde schoot Hollevoet een vrije trap nipt naast doel. Halfweg de eerste helft was Sporting dicht bij de opener. Bij een ingestudeerde hoekschop met Vangrunderbeeck knalde De Boeck laag op doel en via een bezoekend been ging de bal in hoekschop. Bij die hoekschop besloot Verhaeghe naast doel. Voor de bezoekers ging een schot van Christiaens naast. Bij Sporting moest Bouzerda nog voor het halfuur geblesseerd naar de kant. Even later vond Hollevoet van op rechts de vrijstaande Steur die de bal in het dak van het doel kopte (0-1). Sporting was zo opnieuw op achtervolgen aangewezen. Zes minuten later werd dom balverlies op de achterlijn cash betaald. De vrijstaande Hollevoet nam het geschenk in dank aan en verdubbelde de Torhoutse bonus (0-2). Kort voor de pauze schoot bezoeker Christiaens een vrije trap door de muur maar doelman Billast was allert en voorkwam erger, zodat er gerust werd bij 0-2.

Trainer Vermeulen voerde aan de pauze een dubbele wissel door en zag Sporting gretig aan de tweede helft beginnen. De ingevallen Segers ging voorbij doelman Vanderbeken maar kreeg de bal niet meer tussen de palen. Ook Avetisov had de 1-2 aan de voet maar hij trapte compleet naast de bal. Torhout plooide gewillig terug en liet Kampenhout komen. Invaller Beugoms ging neer in de rechthoek maar kreeg geel en geen strafschop. Geel-blauw bleef aandringen en dat rendeerde in het slotkwartier. Na bezoekend handspel schoot Vangrunderbeeck de vrije trap mooi in de hoek en bracht zo de spanning terug (1-2). Sporting perste er nog een slotoffensiefje uit. Vangrunderbeeck zette laag voor van op links maar zowel Segers als Beugoms kwamen een teen te kort om de binnen te tikken. Vangrunderbeeck probeerde het nog zelf maar besloot overhaast naast doel terwijl ook de ultieme hoekschop niets meer opleverde voor Sporting. Aan de overzijde strandde invaller Shema in de toegevoegde tijd nog op doelman Billast. Meteen het laatste wapenfeit van een teleurstellende wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Sporting Kampenhout: Billast, Yangassa, Avetisov, Goovaerts, Lemmens, Medard (46’ Beugoms), Vangrunderbeeck, Leemans, Verhaeghe (46’ Segers), Bouzerda (29’ Desmet), De Boeck.

Torhout 1992 KM: Vanderbeken, Defevere, Steur, Hollevoet, Vanysacker, Christiaens (60’ Shema), Tanghe (74’ Willems), Van Wijk, Van Den Bogaerde, Goddeeris, Cordie.

Doelpunten: 31’ Steur (0-1), 37’ Hollevoet (0-2), 78’ Vangrunderbeeck (1-2).

Gele kaarten: Beugoms, De Boeck, Cordie, Christiaens, Goddeeris.

Wedstrijdleiding: Jonas Van Dyck bijgestaan door Robby Keuleers en Danny Vandenplas.