Skip to the content

Geel-blauw mist strafschop en verliest met het kleinste verschil

Ben De Boeck trapte een strafschop binnen bereik van de thuisdoelman. (© foto archief Jeroen Goolaerts)
Ben De Boeck trapte een strafschop binnen bereik van de thuisdoelman. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

FC Merelbeke 1 – Sporting Kampenhout 0

Sporting heeft op een jammerlijke wijze een punt te grabbel gegooid. In een evenwichtige wedstrijd met licht voordeel voor de thuisploeg miste het een kwartier voor tijd een strafschop en zo een welgekomen punt.

De wedstrijd was nog maar net op gang gefloten of Kampenhout trok al meteen in de aanval. Bij de tegenactie van de thuisploeg zorgde een te harde terugspeelbal van één van onze verdedigers ei zo na voor het eerste Merelbeekse gevaar. Sporting reageerde meteen. In de vijfde minuut volgde er een mooie aanval over rechts, Beugoms bracht de bal knap voor waar Lemmens net over doel besloot. Het spel ging vlot op en neer. Op de elfde minuut was er een aanval over links van Merelbeke, maar de bal ging voorlangs buiten. Hierop volgde dan weer een reactie van Kampenhout met een aanval over links via Bouzerda. Beugoms kwam op zijn voorzet centimeters te kort om in te koppen. Meteen volgde een razendsnelle spelhervatting van Merelbeke en Zwart vloerde met een schuiver in de rechtse hoek doelman Billast (1-0). Kampenhout was even de pedalen kwijt en de thuisploeg voerde de druk gedurende een tiental minuten op. Sporting kreunde even, maar kraakte niet. Op een tegenactie kwam De Boeck in schietpositie, maar zijn schot ging voorlangs. In de dertigste minuut verraste Yangassa na een deviatie van een voorzet van thuisspeler De Weirdt bijna doelman Billast. Zes minuten later mocht Vangrunderbeeck op rechts een vrijschop nemen, maar deze zoefde ver over doel. Enkele minuten voor het einde van de eerste helft kwam Elaut plots oog in oog met Billast, maar deze redde knap met een beenveeg.

In tegenstelling tot de eerste kwam de tweede helft moeizaam op gang. Pas in de 55ste minuut noteerden we het eerste doelgevaar: een gevaarlijke doorsteekpas van Bouzerda waar Beugoms net niet bij kon. Meteen daarna ging Oduro er vandoor op rechts, deze legde de bal gepast af maar niemand was gevolgd. In de 65ste minuut ging dezelfde Oduro alleen richting Billast, maar een terugkerende Yangassa kon de bal tijdig onderscheppen. Dan volgde de 76ste minuut: de ingevallen Segers kapte zich in het strafschopgebied knap vrij en werd onderuit geschopt: strafschop. Deze werd omgezet door De Boeck, maar deze trapte de bal (mede door de zompige grasmat) binnen het bereik van de thuisdoelman. Bij de hieropvolgende hoekschop trapte Segers de bal in het zijnet. Meteen hierna een tegenaanval van de thuisploeg waarbij Zwart alleen op doelman Billast afging, maar deze laatste kon tijdig ingrijpen. Coach Vermeulen speelde nu alles of niks met enkele vervangingen. Bij een tegenaanval van de thuisploeg bevond Billast zich plotseling ver uit zijn doel, maar Zwart kon van dit (zeldzame) foutje van onze doelman niet profiteren en plaatste de bal naast het lege doel. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Segers. Deze speelde zich vrij op links maar besloot te zwak. Meteen het einde van een ontgoochelende wedstrijd waarin we altijd een punt hadden moeten pakken.

(DM)

FC Merelbeke: De Volder, Van Den Winckel, Van Der Cruyssen, Zwart (89' Van Laere), Elaut, Oduro (79' Vandendriessche), De Weirdt, Van Der Wilt (82' Van der Beke), Bultheel, Van De Voorde, Seynaeve.

Sporting Kampenhout: Billast, Yangassa, Avetisov, Van Den Broeck, Goovaerts, Lemmens, Vangrunderbeeck (87' Desmet), Beugoms (59' Segers), Leemans (75' Medard), Bouzerda, De Boeck.

Doelpunt: 18’ Zwart (1-0).

Gele kaarten: Van Der Wilt, Oduro, Van Den Winckel, De Boeck, Leemans, Segers.

Wedstrijdleiding: Niels Bossuyt bijgestaan door Tom Verheye en Davy Simoens.

About the author

Onze partners