Verdiende gelijkmaker blijft uit in toegevoegde tijd

Ado Bushiri wordt foutief afgestopt door Jelle Vanratingen. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – FC Heur-Tongeren 3

Geel-blauw verloor vanmiddag met 2-3 van Heur-Tongeren maar was de evenknie van de nieuwe leider. In een evenwichtige eerste helft liet Sporting zich tweemaal vangen bij een standaardsituatie, goed voor 0-2 halfweg. Na de pauze scoorde Kampenhout snel tegen via Acke maar een uiterst efficiënt Tongeren diepte snel uit tot 1-3. Sporting speelde een sterk laatste halfuur en drong aan. Van Ongeval scoorde 2-3 en in de extra tijd hield Govoni invaller Makinguet van de verdiende 3-3.

In een evenwichtige eerste helft zorgde Kampenhout voor het eerste gevaar. Ado Bushiri zette zich door en zag z’n poging afgeblokt. In de herneming schoof William Acke de bal naast doel. Aan de overzijde werd een harde vrijschop van Paulus afgeblokt. Kwinten Van Den Broeck stuurde William Acke diep maar doelman Govoni was iets sneller op de bal. Na een hoekschop werd een poging van Miguel Quintana afgeblokt. Op het halfuur kwamen de Limburgers op winst toen de volledig vrijstaande Vanderhoven een hoekschop van Digregorio binnenkopte (0-1). Sporting dreigde nog een paar keer. William Acke bediende Ado Bushiri maar die zag z’n schot afgeblokt worden. Bij een verre voorzet van Dieter Van Den Broeck schoof Miguel Quintana de bal naast doel. Op slag van rust volgde een tweede uiterst ongelukkig moment voor geel-blauw. Digregorio met de vrije trap naar de inlopende Vanderhoven die zomaar z’n tweede van de namiddag mocht binnenkoppen (0-2).

Sporting kwam gedreven uit de kleedkamer en na een fout van Paulus op Ado Bushiri ging de bal op de stip. William Acke liet Govoni geen kans en schoot de strafschop feilloos binnen (1-2). Zo was er opnieuw hoop in de rangen tot drie minuten later een tegenstoot volgde waarbij Vanheeswyck met een overhoekse knal Robby Billast fusilleerde (1-3). Kampenhout bleef, ondanks deze tegenslag, jagen op een tweede doelpunt. Doelman Govoni stopte een vrijschop van William Acke. Op aangeven van opnieuw William Acke kopte Dieter Van Den Broeck de bal centimeters naast doel. Sporting kreeg ook een handvol hoekschoppen. Bij één hiervan kopte Vanheeswyck de bal tegen de eigen doelpaal en ontsnapte Heur-Tongeren. De Limburgers slikten ook enkele gele kaarten en moesten met tien verder na rood voor Vanderhoven. Kampenhout bleef aandringen en de beloning volgde. Bij een hoekschop van aanvoerder Christophe Tack kopte Jente Van Ongeval raak (2-3). Even later kopte Ado Bushiri naast doel en doelman Govoni redde een schot van de ingevallen Makinguet. Diep in de toegevoegde tijd werd Govoni nog de matchwinnaar toen hij met een knappe redding een kopbal van invaller Makinguet uit de hoek ranselde. Zo kreeg Sporting niet de gelijkmaker die het uiteindelijk verdiende. Komaan jongens, met deze ingesteldheid is de volgende puntenwinst nabij.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Yrnard, Claes, Quintana, K. Van Den Broeck, Lusadusu (63’ Makinguet), D. Van Den Broeck, Bushiri, Acke.

FC Heur-Tongeren: Govoni, Dupain (85’ Vaelen), Creemers, Paulus, Vanderhoven, Halim (62’ Camara), Vanratingen, Vanheeswyck, Digregorio, Wagemans, Geraerts (69’ Ketelslegers).

Doelpunten: 30’ Vanderhoven (0-1), 45’ Vanderhoven (0-2), 51' Acke (1-2, strafschop), 54' Vanheeswyck (1-3), 84' Van Ongeval (2-3).

Gele kaarten: Vanderhoven, Vanheeswyck, Dupain.

Rode kaart: 79’ Vanderhoven (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Klass Clerkx bijgestaan door Tom Dillen en Guido Verheyen.