Skip to the content

Sporting blijft steken op gelijkspel na goede wedstrijd

Arno Claes schermt de bal af voor thuisspeler Stijn Deckers. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Esperanza Pelt 0 – Sporting Kampenhout 0

Geel-blauw zette in Neerpelt een volwassen prestatie neer en dat leverde uiteindelijk een meer dan verdiend punt op. In een evenwichtige eerste helft kon het alle kanten uit en troffen beide ploegen het doelkader. Na de rust kwam Kampenhout meer en meer opzetten maar dat overwicht leverde geen doelpunt op. Pelt moest achteruit maar hield stand. Na een domme rode kaart voor Makinguet eindigde Sporting nog met tien, maar de brilscore bleef op het bord en daar mocht vooral Pelt blij mee zijn.

Kampenhout zat meteen goed in de wedstrijd en was ook snel gevaarlijk. Ado Bushiri zette van op rechts voor doel waar Anas Bouzerda de bal over de kooi van Mertens kopte. De wedstrijd bleef daarna evenwichtig met weinig doelgevaar. Iets over halfweg de eerste periode kwam Sporting ei zo na op voorsprong. Ado Bushiri legde van op rechts terug naar de inlopende Stein Lemmens die de bal op de buitenkant van de paal schoot. Doelman Mertens moest daarna plat op een voorzet van Anas Bouzerda. De Limburgers waren een eerste keer gevaarlijk via Ebobo maar doelman Robby Billast zat er goed tussen. Even later ging een afgeweken schot van opnieuw Ebobo in hoekschop. Na die hoekschop viel een verraderlijke bal van Maris op de bovenkant van de lat. Kort voor de pauze leverde een gevaarlijke voorzet van Glenn Leemans geel-blauw een hoekschop op, zonder doelgevaar.

In de tweede helft zorgde Pelt voor de eerste dreiging. Robby Billast had geen problemen met een schot van Klaps. Kampenhout reageerde met een vrije trap van aanvoerder Christophe Tack, gered door doelman Mertens. Een afgeweken schot van William Acke ging in hoekschop. Sporting was de betere ploeg en werd steeds gevaarlijker. William Acke legde terug naar Thomas Desmet die de bal voorlangs knalde. Aanvoerder Christophe Tack verraste bijna de thuisdoelman met een vrijschop van op de achterlijn maar Mertens haalde de bal uit de bovenhoek. Bij de hoekschop die volgde werd een kopbal van de ingevallen Telly Makinguet opnieuw in hoekschop verwerkt. De thuisploeg zette daar enkel een zwak schot van Ebobo tegenover, dat Robby Billast niet kon verontrusten. In de slotfase veegde doelman Mertens een vrije trap van William Acke uit doel. Even later zag ook Glenn Leemans zijn poging in hoekschop gaan. In de slotminuut viel Sporting nog met tien toen Telly Makinguet voor het wegtrappen van de bal een domme tweede gele kaart kreeg. Pelt profiteerde diep in de toegevoegde tijd bijna optimaal via Klaps maar een secure Robby Billast voorkwam een onrechtvaardig verdict. Zo graaide Sporting een meer dan verdiend punt mee uit het verre Limburg. Als er één ploeg verdiende om te winnen, was dat zeker Kampenhout. Proficiat mannen en doe zo verder.

(JG)

FC Esperanza Pelt: Mertens, Schepers, Ebobo, Van De Kerkhof, Swolfs, Deckers (79’ Gounakis), Klaps, Maris (58’ Bahtiri), Geijsels, Doumen, Vandebriel.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Desmet, Claes, Lemmens (72’ Lusadusu), K. Van Den Broeck, Leemans, Bouzerda (62’ Makinguet), Bushiri (62’ Dirix), Acke.

Doelpunten: geen. Gele kaarten: Ebobo, Makinguet.

Rode kaart: 90’ Makinguet (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Stef Colebunders bijgestaan door Jonas Willems en Ben Broeckx.

About the author

Onze partners