Sporting deelt late nieuwjaarsgeschenken uit.

Met zijn derde goal van het seizoen redde Stein Lemmens de eer voor geel-blauw. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

Bilzerse Waltwilder VV 5 – Sporting Kampenhout 1

Het gaat van kwaad naar erger met Sporting Kampenhout. In een wedstrijd waarin het in de eerste helft niet eens onderlag ging het met zware cijfers de boot in. Maar drie weggeefdoelpunten in cadeauverpakking bepaalden mee het resultaat.

Kampenhout startte de wedstrijd met een duidelijk plan en er werd hoog en (gezond) agressief druk gezet. De eerste kans was voor Sporting, maar een afstandsschot van Kwinten Van Den Broeck zoefde over. Toen kwam het eerste luik van de geschenken: één van onze verdedigers ontzette een niet eens gevaarlijke bal pardoes in de voeten van Heleven. Die bedankte beleefd en schoot de bal in de kruising (1-0). Weg plan en Bilzen rook bloed. Een vrijschop werd laag rond de muur op de paal getrapt, waarop het tweede deel van het geschenkenfestival plaatsvond: opnieuw een misstasten in onze defensie en weer nam Heleven het geschenk in alle dankbaarheid aan (2-0). En toen knokte Sporting zich zowaar terug in de wedstrijd en begon aan een periode van 25 minuten druk die tot aan de rust zou duren. Eerst was er een afstandsschot van Thomas Desmet na een individuele actie van William Acke en even later verstuurde Arno Claes een voorzet vanop zijn linkerflank waar William Acke net niet bij kon. In de 35’ werd de druk van Kampenhout beloond: een mooie collectieve aanval werd knap afgerond door Stein Lemmens (2-1). Sporting bleeft nu komen en net voor de rust was er opnieuw een afstandsschot van Kwinten Van Den Broeck dat in hoekschop gedevieerd werd. Hierop volgde meteen een nieuwe hoekschop die in de voeten van Bilzerse terecht kwam, een snedige counter en daar was die dekselse Heleven weer om knap af te ronden (3-1).

Met hetgeen we de laatste 25 minuten zagen was de hoop levendig dat in de tweede helft nog iets mogelijk was, maar die hoop werd al vlug de kop ingedrukt. Na amper drie minuten een niet eens zo gevaarlijke aanval van Bilzerse, weerom een slecht ontzetten van onze verdediging en deze keer was het Godard die raak trof nadat hij eerst nog even zijn haren had gekamd (4-1). Dit was meteen het begin van een al bij al pijnlijke tweede helft waarin Bilzerse de bal bijwijlen ongrijpbaar maakte voor onze jongens. Iedere voorzet kwam bij de juiste man terecht, iedere actie lukte. Toch zou Kampenhout nog tweemaal de neus aan het venster steken: in de 13’ toen Dieter Van Den Broeck plotseling alleen kon doorgaan de doelman Claes in hoekschop kon werken, waarna diezelfde Dieter Van Den Broeck twee minuten later in het zijnet besloot. Dit was meteen het einde van het weerwerk van onze jongens, wat volgde was een resem aan mogelijkheden voor de thuisploeg die in de slotfase beloond werd met een fraai lobbaldoelpunt van El Ghoulbzouri (5-1). Ook al zijn het niet in deze wedstrijden dat we punten moeten pakken, maar als we ons willen redden dienen we ons toch dringend te herpakken. Het is zoals een supporter het na de wedstrijd verwoordde: de motivatie die ons spel jaren kenmerkte is volledig verdwenen. En dat is zorgelijk.

(DM)

Bilzerse Waltwilder VV: Claes, Marchal (84’ Bussels), Theunissen, Bouhris, Godard, Appermont (73’ El Ghoulbzouri), T. Ubachs, Swijngedouw, Heleven, Boosten (29’ A. Ubachs), Schoubs.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Desmet (75’ Makinguet), Yrnard (68’ Vermeulen), K. Van Den Broeck, Lusadusu,D. Van Den Broeck, Lemmens, Acke (75’ Bushiri).

Doelpunten: 8' Heleven (1-0), 16’ Heleven (2-0), 35' Lemmens (2-1), 45' Heleven (3-1), 48' Godard (4-1), 88’ El Ghoulbzouri (5-1).

Gele kaarten: Lusadusu, Makinguet.

Wedstrijdleiding: Pieter Vandevenne bijgestaan door Kenneth Lenaerts en Jean Marie Creemers.