Geel-blauw gaat onderuit na weggeefdoelpunten

William Acke, die in de klappen deelde, wordt geschaduwd door Nicholas Appeltans. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – ESK Leopoldsburg 3

Geel-blauw begon het jaar in mineur met een 0-3 thuisverlies tegen Leopoldsburg. Kampenhout nam een goede start maar miste de kansen in het eerste kwartier. Na een goedkope strafschop en een weggeefdoelpunt stond het in geen tijd 0-2. Tussendoor bleef een bezoekende elleboog onbestraft. Na deze opdoffers kon Sporting geen vuist maken. Ook na de pauze was er veel goede wil maar een slim Leopoldsburg moest zelf geen indruk maken om in het slot nog verder uit te lopen.

Kampenhout animeerde het wedstrijdbegin en was ook gevaarlijk voor doel. Piet Dirix onderschepte een slechte terugspeelbal en verscheen vrij voor doelman Ghijsens. Door een vreemde stuit van de bal kon de bezoekende doelman nog ingrijpen. Bij een listige voorzet van William Acke van op links kon opnieuw Piet Dirix net niet in doel verlengen. Na balverlies op het middenveld kon bezoeker Vandebroek op doel afstormen en na een licht contact met doelman Robby Billast legde de scheidsrechter de bal op de stip. Vankrunkelsven zette de strafschop rustig om (0-1). Eén minuut later speelde Dieter Van Den Broeck aan de overzijde William Acke vrij voor doel maar die raakte de bal niet vol. Toen Grevendonck een elleboog uitdeelde aan William Acke, hield de scheidsrechter tot ieders verbazing de (rode) kaart op zak. Het zou niet de laatste dubieuze beslissing van namiddag zijn. Onze topschutter trapte gefrustreerd tegen de tas van verzorger Nils Vanroose en kreeg zelf geel voor hij hevig bloedend naar de kant moest voor verzorging. Net toen Kampenhout met tien stond, sloeg Leopoldsburg een tweede keer toe. Na opnieuw balverlies op het middenveld volgde een pijlsnelle tegenaanval op rechts waarna de vrijstaande Bosmans al te makkelijk in het lege doel kon trappen (0-2). Sporting reageerde met een goede vrije trap van Arno Claes die doelman Ghijsens uit de bovenhoek haalde. Aan de overzijde lepelde Vandebroek de bal voorlangs. Kort voor de rust redde de bezoekende doelman een laag schot van Arno Claes.

In de tweede helft zette Kampenhout de achtervolging in maar dat leverde weinig op. Robby Billast ging goed plat op een schot van Grevendonck. Aan de overkant kopte William Acke naast doel. Leopoldsburg controleerde de partij en dreigde ook geregeld. Een poging van Jansen ging naast doel. Halfweg de tweede helft ontsnapte geel-blauw aan een derde tegengoal toen Vandebroek voor een open doel in het zijnet schoot. Robby Billast redde ook een schot van Jansen. Voor Sporting lepelde William Acke van aan de achterlijn de bal voorlangs. De uitgekomen doelman Ghijsens stopte Piet Dirix af. In de slotfase viel nog een derde doelpunt toen Tuteleers een hoekschop van Vandebroek binnenkopte (0-3). Kort voor affluiten werd een schot van Kwinten Van Den Broeck afgeblokt zodat er zelfs geen eerredder inzat voor geel-blauw. Topschutter William Acke was al voor het einde van de wedstrijd naar het ziekenhuis vertrokken om z’n hoofdwonde te laten naaien.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Desmet, Quintana (62’ Yrnard), K. Van Den Broeck, Lusadusu, D. Van Den Broeck, Dirix (74’ Makinguet), Acke (74’ Bushiri).

ESK Leopoldsburg: Ghijsens, Janssens, Tuteleers, Vandebroek, Vankrunkelsven, Bosmans, Grevendonck, Jansen (84’ Mathei), Odeurs, Peetermans (86’ Claes), Appeltans (75’ Foglia). ​

Doelpunten: 18' Vankrunkelsven (strafschop, 0-1), 25' Bosmans (0-2), 82' Tuteleers (0-3).

Gele kaarten: Acke, Quintana, Van Ongeval, Bosmans, Janssens.

Wedstrijdleiding: Jiri Bergs bijgestaan door Liboud Van Den Broeck en Younes El Ouazghari.