Skip to the content

Sporting met goed gevoel winterstop in na zuinige winst

Sporting met goed gevoel winterstop in na zuinige winst

ERC Hoeilaart 0 – Sporting Kampenhout 1

Sporting heeft in de eerste wedstrijd onder Sam Vermeulen meteen een gouden zaak gedaan door met 0-1 te gaan winnen bij ERC Hoeilaart. Arno Claes schoot geel-blauw al vrij snel op winst waarna Kampenhout die voorsprong met succes verdedigde. Na de pauze verzuimde Sporting de kloof te vergroten. In het slotkwartier zette Hoeilaart nog alles op alles maar de thuisploeg kon niet meer scoren, mede door een uitstekende Robby Billast. Zo gaat geel-blauw met een goed gevoel de winterstop in.

De partij begon met een stevige fout van Mpati op Piet Dirix, gelukkig zonder veel erg. Na een rustige start dreigde de thuisploeg twee keer. De Mol trapte een vrijschop in de handen van doelman Robby Billast en even later besloot Thomas Charlier naast doel. Sporting zette dan een goede tegenaanval op en scoorde ook. William Acke, terug na blessure, zette zich goed door op rechts en bediende Arno Claes die de bal voorbij doelman Hannon trapte (0-1). Hoeilaart reageerde met een kopbal van Dieter Charlier die net naast de kruising belandde. Doelman Robby Billast was ook attent bij een laag schot van Bouhna. Aan de overzijde nam Arno Claes twee keer een vrije trap voor z’n rekening maar de thuisdoelman was telkens bij de pinken. Aanvoerder Christophe Tack stuurde Dieter Van Den Broeck diep. Die z’n schot werd nog afgeblokt, zodat er gerust werd met een 0-1 voorsprong op het bord.

Kort na de pauze bereikte een voorzet van Arno Claes net niet topschutter William Acke. Aan de overkant duwde Robby Billast een laag schot van Dieter Charlier in hoekschop. Rond het uur kreeg Sporting tot tweemaal toe de kans om Hoeilaart uit te tellen. William Acke draaide zich knap vrij maar z’n schot werd in extremis afgeblokt in hoekschop. Even later stuurde Kwinten Van Den Broeck met een knappe bal Piet Dirix door de buitenspelval maar hij wachtte iets te lang om te trappen zodat de kans verkeken was. Ook Dieter Van Den Broeck had geen geluk toen z’n afgeweken schot net over doel in hoekschop ging. Pas in het slotkwartier werd Hoeilaart opnieuw gevaarlijk. Een vrije trap van Bouhna, op de rand van de rechthoek, ging maar net over doel. Tien minuten voor tijd ranselde doelman Robby Billast met een erg knappe redding een kopbal van Dieter Charlier uit de bovenhoek. Aan de overkant zette de ingevallen Lionel Segers zich door maar schoot dan op doelman Hannon. In de rebound besloot Ado Bushiri huizenhoog over doel. In de slotminuut werd een vrije trap van thuisspeler De Mol weggewerkt waarna Robby Billast de rebound van Thomas Charlier redde. Voor Kampenhout kopte Arno Claes een hoekschop van Miguel Quintana over doel. In de extra tijd, bijna de volle vijf minuten, was er nog een geweldige scrimmage voor het Kampenhoutse doel, maar ook nu kwam de onmondige thuisploeg niet meer tot scoren. Zo volstond het tweede competitiedoelpunt in 3,5 seizoenen van Arno Claes voor deze belangrijke driepunter en zwemt Sporting opnieuw naar rustigere wateren.

(JG)

ERC Hoeilaart: Hannon, Mpati, Nicodeme (70’ Van Den Berg), El Mesbahi, Huybrechts, Taelemans, Bouhna (82’ Vandiest), D. Charlier, Wouters, De Mol, T. Charlier.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Desmet (54’ Segers), Quintana, Yrnard, K. Van Den Broeck, D. Van Den Broeck, Dirix (84’ Lemmens), Acke (66’ Bushiri).

Doelpunt: 19' Claes (0-1).

Gele kaarten: D. Charlier, T. Charlier, Tack, Lemmens.

Wedstrijdleiding: Bart Berckvens bijgestaan door Niels D'Haene en Sam Lodewijckx.

About the author

Onze partners