Skip to the content

Sporting gaat op een drafje naar de tweede ronde

Anas Bouzerda wordt opgewacht door thuisspeler Glenn Moyaerts. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Tildonk 0 – Sporting Kampenhout 5 ​

Geel-blauw plaatste zich makkelijk voor de tweede ronde van de Beker van België. Op een uitgedroogd veld won het met 0-5 van derdeprovincialer FC Tildonk. Sporting domineerde de wedstrijd en liep al voor de rust tot 0-2 uit met doelpunten van De Boeck en Leemans. Na de pauze werd het eenrichtingsverkeer nog uitdrukkelijker. Vangrunderbeeck maakte er 0-3 van en in het slotkwartier maakte nieuwkomer De Boeck z’n hattrick vol: 0-5. Opdracht volbracht dus voor Kampenhout.

Kampenhout drong onmiddellijk zijn wil op en dreigde al vlug via De Boeck, die over doel schoot. Toen opnieuw De Boeck in de draai schoot, haalde doelman Baudet de bal knap uit de bovenhoek. Even later werd een doelpunt van Yangassa voor buitenspel afgekeurd. Het was slechts uitstel want één minuut later ging het feestje wel door. Medard werd nog afgestopt door de thuisdoelman maar in de rebound deponeerde De Boeck de bal in doel (0-1). Sporting bleef gevaarlijk en een plaatsbal van Bouzerda werd voor de lijn weggewerkt. Na de drankpauze kwam Tildonk één keer in de buurt van het doel. Na een hoekschop ging het schot van Bossaert ruim naast doel. Op aangeven van Bouzerda trapte Leemans de bal netjes in de verste hoek (0-2) en was de partij eigenlijk al gespeeld. Met deze stand werd er ook gerust.

Na de verfrissingen kon de thuisploeg geen vuist meer maken en bleef geel-blauw druk zetten. Doelman Baudet stopte een schot van de ingevallen Meylemans. Even later was het opnieuw bingo. De Boeck zette van op links voor naar de eerste paal waar Vangrunderbeeck raak trof in de korte hoek (0-3). Meylemans schoot nogmaals tussen de palen maar nu werd zijn poging van de lijn gehaald. Na een mooie voorzet van Bouzerda kopte Yangassa over doel. Bouzerda ging ook zelf z’n kans maar besloot naast doel. Een werkloze doelman Billast zag dat Kampenhout kansen bleef creëren. Thuisdoelman Baudet ranselde een knal van De Boeck in hoekschop. Toen thuisspeler De Brabander al te opzichtig De Boeck vasthield, ging de bal op de stip. De Boeck zelf zette de strafschop feilloos om (0-4). Even later kwamen ook de forfaitcijfers op het bord. Beugoms zette zich door op rechts en zijn voorzet werd door De Boeck mooi in de verste hoek gedevieerd (0-5). Meteen het laatste wapenfeit van dit eerste bekerduel. Volgende week trekt Sporting naar FC Heur-Tongeren (tweede amateurklasse), vorig seizoen de kampioen in onze reeks.

(JG)

FC Tildonk: Baudet, De Brabander, Macquoy (77’ Carleer), Willemse, Benali, Arnauts, Radovic (54’ Taverniers), Bossaert, Dupont, Moyaerts (71’ Ringoet), De Conick.

Sporting Kampenhout: Billast, Yangassa, Lemmens, Goovaerts (58’ Desmet), Medard (46’ Meylemans), Van Den Broeck, Vangrunderbeeck, Beugoms, Leemans (58’ De Graeve), Bouzerda, De Boeck.

Doelpunten: 19’ De Boeck (0-1), 34’ Leemans (0-2), 57’ Vangrunderbeeck (0-3), 81’ De Boeck (0-4, strafschop), 83’ De Boeck (0-5).

Gele kaarten: Radovic, De Brabander.

Wedstrijdleiding: Jari Houwaer bijgestaan door Dirk Nauwelaers en Patrick Ketelslagers

About the author

Onze partners