Herboren Sporting knokt zich naar riante uitzege

Ado Bushiri viert z’n tweede doelpunt met Arno Claes. (© foto Jeroen Goolaerts)

Ternesse VV Wommelgem 1 – Sporting Kampenhout 4

Sporting maakte vanmiddag een einde aan een mindere periode door oververdiend met 1-4 te gaan winnen bij Ternesse Wommelgem. Ondanks een goede start kwam geel-blauw op achterstand. Ado Bushiri maakte echter snel gelijk en na de koffie knalde hij nogmaals raak. Kampenhout controleerde de wedstrijd in de tweede helft, zeker nadat de thuisploeg met tien viel na een rode kaart. In de slotfase werd het nog een riante uitzege toen de ingevallen Stein Lemmens nog tweemaal scoorde.

Geel-blauw nam een gretige start en zorgde voor wat steriele druk. Lionel Segers zorgde voor de eerste dreiging maar besloot naast doel. Aan de overzijde schoot Van Dyck na een hoekschop huizenhoog over doel. Ado Bushiri speelde met een hakje Lionel Segers vrij maar die liep zich vast. De thuisploeg versierde een drietal hoekschoppen en bij de laatste kwam Ternesse op voorsprong. Van Bouwel nam een afvallende bal heerlijk op de slof en schoot het leer in de verste bovenhoek (1-0). Kampenhout was niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Goris pareerde een goed schot van Ado Bushiri. Dieter Van Den Broeck mikte de rebound over doel. Even later zette Ado Bushiri zich sterk door op rechts en ditmaal trapte hij de bal wel voorbij de thuisdoelman (1-1). Sporting zette Ternesse onder druk maar Dieter Van Den Broeck kreeg de bal niet tussen het kader. Kort voor de rust haalde Van Dyck de doorgebroken Arno Claes neer en kwam goed weg met slechts geel. Dieter Van Den Broeck schoot de vrije trap huizenhoog over doel.

De Antwerpenaars zetten Sporting wat onder druk in het begin van de tweede helft maar gevaarlijk was Ternesse nooit. Kampenhout behield de controle en kwam zelfs op winst met een heerlijk doelpunt. Dieter Van Den Broeck kopte de bal in de loop van Ado Bushiri die doorging en doelman Goris fusilleerde met een kanonbal (1-2). De thuisploeg probeerde te reageren maar kreeg de motor niet op gang. Halfweg de tweede helft zette Lionel Segers een tegenaanval op. Hij werd foutief afgestopt door Nuyts en toen die geel kreeg, trapte hij voor de neus van de scheidsrechter na op Lionel Segers. Zo kreeg Nuyts terecht rood en stond Ternesse voor een haast onmogelijke opdracht. Kampenhout hield de bal in de ploeg en bleef dreigen. De ingevallen Piet Dirix legde gemeten terug op Dieter Van Den Broek die over doel schoot. Ook Arno Claes kreeg een wenkende kans maar hij draaide de bal voorlangs. In de slotfase vond Dieter Van Den Broeck van op rechts de pas ingevallen Stein Lemmens en die trapte de bal als een volleerde spits voorbij Goris (1-3). Ternesse werd nu pas dreigend en was nog twee keer dicht bij de aansluitingstreffer. P. Smolders schoof de bal nipt naast doel en invaller L. Stevens schoot hard voorlangs. Aan de overkant redde doelman Goris een schot van Dieter Van Den Broeck. In de slotminuut werd Stein Lemmens diepgestuurd door Dieter Van Den Broeck en de invaller trof ditmaal raak in de korte hoek (1-4). Zo werd het nog een riante overwinning, meteen ook de eerste uitzege van het seizoen voor Sporting.

Ternesse VV Wommelgem: Goris, Van Dyck, O. Somers, Pittoors, T.Stevens, Van Bouwel, Nuyts, Huygens (61’ L. Stevens), Schots, R. Somers, Smolders.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Yrnard (80’ Quintana), Desmet, K. Van Den Broeck, Lusadusu, D. Van Den Broeck, Segers (73’ Dirix), Bushiri (86’ Lemmens).

Doelpunten: 27' Van Bouwel (1-0), 33' Bushiri (1-1), 55' Bushiri (1-2), 87' Lemmens (1-3), 90' Lemmens (1-4).

Gele kaarten: Van Dyck, Schots, Nuyts, Lusadusu, Bushiri.

Rode kaart: 68' Nuyts.

Wedstrijdleiding: Brent Staessens bijgestaan door Christophe Snoeck en Kevin Bols.