Skip to the content

Geel-blauw ondergaat wet van de sterkste

Een bitsig kopduel tussen Stan Croonen en Arno Claes. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – Eendracht Termien 2

Tegen het sterke Eendracht Termien heeft Sporting een vijfde opeenvolgende keer verloren. In de eerste helft gaven de bezoekers voetballes en dat overwicht werd ook vertaald in een vroege voorsprong. Termien bleef gevaarlijk en tot overmaat van ramp viel topschutter William Acke geblesseerd uit. Na de pauze controleerden de Limburgers de partij en halfweg de tweede helft werd het 0-2. Daarmee was de partij gespeeld want ook een slotoffensiefje leverde niets meer op voor Kampenhout.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en aanvoerder Christophe Tack moest al snel een schot van Yildiz afblokken. Toen Bloemen even later op rechts doorging en dan de bal hoog in doel vlamde, was Sporting andermaal vroeg op achtervolgen aangewezen (0-1). Een sterk en goed voetballend Termien bleef gevaarlijk uit de hoek komen. Van Caubergh zag z’n volley maar nipt over de lat vliegen. Een afgeweken schot van Piras belandde in hoekschop. Aan de overzijde leverde een doorbraak van Piet Dirix een corner op. Termien gaf bij momenten voetballes en bij een geweldig heet standje voor het doel van Robby Billast kon geen enkele bezoeker afronden. Na een half uur redde de thuisdoelman ook een vrije trap van Kroonen. Twee minuten later stuurde Piet Dirix topschutter William Acke diep maar net toen die gevaarlijk werd, ging hij geblesseerd tegen de grond. Hij werd meteen vervangen door Lionel Segers. Geel-blauw dreigde nog één keer na een vrijschop van kapitein Christophe Tack. Ado Bushiri verschalkte met een kopstoot doelman Bruno maar zag z’n inzet nog weggekopt door een verdediger. De Limburgers toverden dan een snelle tegenaanval op de mat. Gelukkig voor Sporting schoot Piras finaal de wenkende kans over doel zodat we gingen rusten met een 0-1 achterstand.

Na de koffie kwam er weinig beterschap, temeer omdat ook Piet Dirix na de eerste helft niet meer verder kon. Hij werd vervangen door Thomas Desmet. De bezoekers controleerden de wedstrijd en kwamen er nog geregeld gevaarlijk uit. Ado Bushiri kon zich één keer goed doorzetten maar doelman Bruno bracht redding. Aan de overkant duwde Robby Billast een laag schot van Van Caubergh in hoekschop. Ook bij een vrije trap van Kroonen was hij attent. Op het uur volgde een doorbraak van Bloemen; Robby Billast pareerde met de voet. Halfweg de tweede helft viel de partij al in een beslissende plooi. De bedrijvige Yildiz dweilde de linkerflank af en legde dan perfect af voor Piras die laag binnenschoot (0-2). Sporting probeerde zich nog te herpakken en zette meer druk in het laatste kwartier. Dieter Van Den Broeck speelde Ado Bushiri vrij maar hij kon niet afronden. Ook Arno Claes zette zich door maar doelman Bruno verschalken lukte niet. Daarna doofde de wedstrijd als een kaars zodat Sporting een vijfde opeenvolgende nederlaag niet meer kon afwenden. In de laatste vier duels voor nieuwjaar, tegen rechtstreekse concurrenten, is puntenwinst cruciaal. Met de juiste ingesteldheid en dito mentaliteit moet dat zeker lukken...

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Yrnard, K. Van Den Broeck, Lemmens (75’ Quintana), D. Van Den Broeck, Dirix (46’ Desmet), Bushiri, Acke (32’ Segers).

Eendracht Termien: Bruno, Croonen, Hustinx, Kroonen, Bloemen, Van Caubergh (84’ Vanoppen), Ulenaers, Yildiz (78’ Baur), Piras (89’ Pulinx), Philipsen, Teker. ​

Doelpunten: 8' Bloemen (0-1), 68' Piras (0-2).

Gele kaart: Kroonen.

Wedstrijdleiding: Gianni Seeldraeyers bijgestaan door Liboud Van Den Broeck en Barry Barri.