Skip to the content

Geel-blauw kan laatste wedstrijd Jo Claes niet winnen

Dieter Van Den Broeck houdt bezoeker Yorik Feyaerts af. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – OVC Sterrebeek 0

Het streekderby tegen OVC Sterrebeek eindigde na een teleurstellende partij op een scoreloos gelijkspel. Op een zwaar veld kon geen van beide ploegen echt z’n wil opdringen. De toeschouwers kregen veel middenveldspel te zien met weinig doelgevaar. Na de koffie probeerde Kampenhout de bakens te verzetten maar toch was het opletten voor enkele gevaarlijke tegenaanvallen van de bezoekers. Zo bleef het finaal 0-0, een resultaat waar beide trainers konden mee leven na afloop.

Het was Sporting dat het eerst dreigde. Ado Bushiri kapte zich vrij maar besloot dan te zwak op doelman Vandervorst. Daarna ging het spel op en af met veel slordigheden aan beide kanten. Bezoeker Vergauwen waagde z’n kans maar schoot ruim naast doel. Voor geel-blauw belandde een afgeweken schot van Dieter Van Den Broeck in hoekschop. Op het halfuur duwde Robby Billast een schot van Glisic in hoekschop. Kampenhout versierde eeen handvol hoekschoppen maar die leverden geen doelgevaar op. Dieter Van Den Broeck dreigde met een vrije trap en bij een voorzet van Kylian Yrnard kon Kwinten Van Den Broeck er net niet bij met het hoofd. Zo werd er gerust met een logische brilscore op het bord.

Na de koffie zette Arno Claes voor van op links. Doelman Vandervorst zat er goed tussen net voor Dieter Van Den Broeck kon afronden. Sterrebeek kwam er enkele keren goed uit op de tegenaanval. Christiaens besloot voorlangs en doelman Robby Billast redde een schot van Glisic met de voet. Robby Billast was attent toen Vergauwen voor hem opdook en even later kopte opnieuw Vergauwen voorlangs. Trainer Jo Claes bracht nog topschutter William Acke tussen de lijnen. Doelman Vandervorst was aan de overkant attent bij een vrije trap van Dieter Van Den Broeck. Bezoeker De Pauw zette een solo op maar trapte de bal naast doel. In de slotminuten was Sporting nog tweemaal dicht bij een doelpunt. Doelman Vandervorst duwde een schot van Kwinten Van Den Broeck in hoekschop. Aanvoerder Christophe Tack bracht die voor doel waar Jente Van Ongeval kon koppen. Vandervorst had verrassend veel moeite met die kopbal en duwde de bal uit de bovenhoek in hoekschop. Zo bleef het finaal bij 0-0 en kon succestrainer Jo Claes de laatste wedstrijd bij Kampenhout niet winnen. Hij vertrekt nu naar KVK Tienen.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Yrnard (46’ Dirix), Desmet, K. Van Den Broeck, Lusadusu, D. Van Den Broeck, Segers (59’ Lemmens), Bushiri (71’ Acke).

OVC Sterrebeek: Vandervorst, Christiaens, Mertens, Blanckaert (46’ Simons), Vergauwen, Benlouafi, Glisic (72’ Dohogne), Vandervondelen, Feyaerts, De Pauw, Ben Abbès.

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Desmet, Vandervondelen, De Pauw, Mertens.

Wedstrijdleiding: Klass Clerkx bijgestaan door Tom Dillen en Glenn Timmermans.

About the author

comments powered by Disqus
Onze partners