Skip to the content

Gehavend Sporting verliest een vierde keer op rij

William Acke wordt geschaduwd door Emre Aydemir en Burak Kardes. (© foto Jeroen Goolaerts)

VK Wellen 3 – Sporting Kampenhout 0

Een door schorsingen en zieken geteisterd Sporting ging in Haspengouw met 3-0 onderuit tegen VK Wellen. De thuisploeg nam het initiatief en bouwde in de eerste helft al een 2-0 voorsprong op. Met een dubbele wissel tijdens de pauze probeerde coach Jo Claes het tij te keren maar scoren lukte niet voor Kampenhout. Wellen scoorde integendeel nog een derde maal en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Zo verloor geel-blauw wel een vierde keer op rij maar is er zeker geen reden tot paniek.

De thuisploeg zette meteen veel druk en bij een scherpe voorzet van op links werkte Arno Claes de bal bijna in eigen doel. Gelukkig bracht doelman Robby Billast nog redding. Even later kopte Watson de bal naast doel. Wellen bleef komen en Robby Billast ging goed plat bij een laag schot van Smeets. Aan de overzijde werd William Acke foutief gestuit voor de grote rechthoek. De scheidsrechter liet echter begaan en de thuisploeg zette een snelle tegenaanval op. Uiteindelijk nam Smeets van buiten de rechthoek Robby Billast te grazen met een zwabberbal hoog in doel (1-0). Sporting reageerde bijna meteen met een schot van Arno Claes naast doel. Net voor het half uur stuurde William Acke de snelle Badr El Yassini weg. Die schoot in de korte hoek waar doelman Rausin de bal in hoekschop redde. Aan de overkant ging ook Heeren z’n kans maar hij schoot naast doel. Op aangeven van Kwinten Van Den Broeck besloot William Acke in één tijd over doel. Even later verdubbelde Wellen de score. Bieniek legde de bal panklaar voor de aanstormende Marchandise die heerlijk in de winkelhaak afrondde (2-0). Marchandise ging kort voor de pauze gretig neer in de rechthoek maar kreeg er enkel geel voor.

Tijdens de rust voerde trainer Jo Claes een dubbele wissel door. Geel-blauw kwam scherp uit de kleedkamer. Lionel Segers ging goed door op links maar strandde dan op de thuisdoelman. Sporting zette wel meer druk maar de kansen bleven uit. Wellen dreigde met een schot van Bieniek over doel en Robby Billast was attent op een poging van Velagic. Op aangeven van Bieniek knalde Marchandise onbesuisd over doel. Kampenhout toonde veel goede wil en inzet maar doelgevaar leverde dat niet op. Doelman Robby Billast pareerde een schot van de ingevallen Lormans. Even later was de wedstrijd gespeeld toen de bedrijvige Bieniek van op de achterlijn voortrok en invaller Lormans binnentikte (3-0). William Acke zette in de slotfase doelman Rausin aan het werk en het absolute slot hield Robby Billast invaller Lormans van een vierde thuisdoelpunt. Zo verloor Sporting nu al een vierde keer op rij maar is er zeker geen reden tot paniek. Met de juiste ingesteldheid en een winnaarsmentaliteit is de volgende puntenwinst beslist niet meer veraf.

(JG)

VK Wellen: Rausin, Velagic, Vinken, Lowet, Aydemir, Marchandise, Heeren, Watson (64’ Lormans), Smeets (85’ Cheprassov), Kardes, Bieniek (81’ Magermans). ​

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Desmet, Claes, Quintana (46’ Terras), Segers (84’ Vandezande), K. Van Den Broeck, Lemmens, D. Van Den Broeck, El Yassini (46’ Dirix), Acke. ​

Doelpunten: 19' Smeets (1-0), 36' Marchandise (2-0), 74' Lormans (3-0).

Gele kaarten: Marchandise, Vinken.

Wedstrijdleiding: Wouter Bongaers bijgestaan door Brecht Pelssers en Bart Vandenackerbroeck.

Klik hier voor de foto-reportage

About the author

Onze partners