Skip to the content

Geel-blauw gaat met het kleinste verschil onderuit

Tibo Michiels test de sterkte van het shirt van Kwinten Van Den Broeck. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – VC Houtvenne 1

Geel-blauw heeft op eigen veld met het kleinste verschil verloren van een slim spelend en uitgekookt VC Houtvenne. In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong. Na de pauze voerde Sporting de druk op maar veel doelgevaar leverde dat niet op. De thuisploeg zette in het slotkwartier nog alles op alles maar de verdiende gelijkmaker bleef uit voor een strijdend Sporting.

William Acke zorgde met een schot naast doel voor de eerste dreiging. Aan de overzijde ging doelman Robby Billast plat bij een schot van Michiels. Een vrijschop van aanvoerder Christophe Tack kon doelman Deelkens niet verontrusten terwijl bezoeker Van Braekel naast doel besloot. Een voorzet van William Acke werd nog net weggewerkt en een schot van Badr El Yassini week af in hoekschop. Bij die hoekschop van Badr El Yassini mikte Jente Van Ongeval de bal over doel. Na goed een halfuur haalde Robby Billast een schot van Van Braekel uit de bovenhoek. Via de lat kwam de bal terug in het veld waar de goed gevolgde Put de rebound benutte (0-1). Even later redde Robby Billast een laag schot van Van Asten. Na een prima actie van Badr El Yassini kon William Acke niet goed bij de bal. Op slag van rust kwam doelman Robby Billast goed uit om een doorbraak van Van Bauwel in de kiem te smoren. De bezoekers hadden in de eerste helft al drie gele kaarten nodig om Sporting af te stoppen maar gingen wel met een gevleide 0-1 voorsprong rusten.

Kort na de pauze wilde bezoeker Van Asten maar al te graag een strafschop maar de scheidsrechter liet zich niet vangen. Even later legde topschutter William Acke aan de overkant prima af voor Dieter Van Den Broeck maar die trapte de bal oog in oog met Deelkens nipt naast doel. Sporting voerde de druk op terwijl Houtvenne op de tegenaanval speculeerde. Een schot van Kwinten Van Den Broeck werd afgeblokt en aan de overkant besloot Vervoort naast doel. Van Asten zag z’n schot standden op de vuisten van Robby Billast. Een volgende vrije trap van aanvoerder Christophe Tack werd weggewerkt. Aan de overzijde ging een streep van Van Asten via de vingertoppen van doelman Robby Billast in hoekschop en even later knalde de bezoekende topschutter naast doel. In het slotkwartier nam de geel-blauwe druk toe. Badr El Yassini strandde uit een schuine hoek op doelman Deelkens. De ingevallen Ado Bushiri leek te worden neergehaald maar bleef op de been waarna hij van dichtbij over doel mikte, zodat een strijdend Kampenhout niet meer aan de gelijkmaker raakte. Houtvenne kreeg aan de overkant een zee aan ruimte maar Vervoort kon het in de slotminuut niet afmaken.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Tack (79’ Lemmens), Van Ongeval, Claes, Quintana (74’ Segers), Yrnard, K. Van Den Broeck, Lusadusu, D. Van Den Broeck (79’ Bushiri), El Yassini, Acke. ​

VC Houtvenne: Deelkens, Van Bauwel, Van Aerschot, Jansen Da Silva, Vanbeginne, Van Braekel, Michiels, Prud'homme, Van Asten (90’ Van Avermaet), Vervoort (92’ Vets), Put (89’ Janssens).

Doelpunt: 31' Put (0-1).

Gele kaarten: Van Ongeval, Yrnard, Van Bauwel, Van Aerschot, Vervoort, Van Braekel.

Wedstrijdleiding: Pieter Vandevenne bijgestaan door Wouter Duré en Lennert Jans.

Klik hier voor de foto-reportage

About the author

Onze partners