Skip to the content

Sporting gaat kansloos onderuit bij rechtstreeks concurrent

Piet Dirix wordt geschaduwd door thuisspeler Brent Torbeyns. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Diest 3 – Sporting Kampenhout 0

Sporting ging na een hoopgevende vier op zes nu kansloos met 3-0 onderuit bij rechtstreeks concurrent FC Diest. De thuisploeg startte in de hoogste versnelling en na minder dan een kwartier stond het al 2-0. Kort voor de pauze was de wedstrijd al gespeeld na een derde thuisdoelpunt. In de tweede helft controleerde Diest de partij en kwam de Warandeploeg er nog enkele keren goed uit. Een onmondig geel-blauw kon daar amper iets tegenover zetten en mocht blij zijn dat de score niet opliep.

Een aanvallend onthoofd geel-blauw, zonder William Acke en Ado Bushiri, moest al snel achtervolgen. Bij de eerste diepe bal van de wedstrijd glipte W. Janssens door de verdediging en hij verschalkte Robby Billast met een lage schuiver (1-0). Even later ontsnapte Kampenhout al aan een dubbele achterstand. Van Loock (ex-SK) ging doelman Robby Billast voorbij maar plaatste de bal dan tegen de paal. Aan de overkant kopte Jonathan Lusadusu door naar Stein Lemmens maar die werd afgevlagd. Daarna ging het snel naar de overkant waar een licht contact van aanvoerder Christophe Tack de thuisploeg een strafschop opleverde. Commers nam het vroege kerstgeschenk in dank aan en zette de elfmeter feilloos om (2-0). Aan de overkant kreeg Piet Dirix een goede schietkans maar hij schoot naast doel. Diest zorgde voor meer doelgevaar. K. Janssens trapte van op afstand over doel en W. Janssens schoof de bal naast. Even later stuurde Matuta subtiel Van Loock in het straatje en die legde beheerst nummer drie in het hoekje (3-0). Doelman Helsen moest aan de overkant plat op een schot van Dieter Van Den Broeck en even later redde de 17-jarige thuisdoelman een poging van Lionel Segers.

In een overbodige tweede helft controleerde Diest makkelijk de partij en kwam de thuisploeg er ook geregeld goed uit. Van Loock viseerde de vuisten van doelman Robby Billast terwijl Commers maar nipt naast doel besloot. Halfweg de tweede helft duwde Robby Billast een schot van Van Loock in hoekschop waarna de Diestse aanvaller geblesseerd naar de kant moest. Sporting was dicht bij de eerredder toen doelman Helsen spectaculair een poging van Jente Van Ongeval stopte. De Warandeploeg bleef komen en een afstandsschot van Musoni vloog tegen de bovenkant van de lat. De ingevallen Diaby besloot op Robby Billast en zag in de slotfase z’n afgeweken schot naast doel gaan. In de slotminuut was invaller Stiers bij een hoekschop nog dicht bij nummer vier. Meteen het einde van de Kampenhoutse leidensweg. Nieuwe trainer Sam Vermeulen heeft werk voor de boeg nadat geel-blauw een schamele 4 op 24 liet optekenen in de laatste acht wedstrijden.

(JG)

FC Diest: Helsen, W. Janssens (89’ Duvan), Musoni, Van Loock (70’ Diaby), Commers, K. Janssens, Lutonadio, Torbeyns, Achnak, Ickmans, Matuta (86’ Stiers).

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Desmet (81’ Yrnard), K. Van Den Broeck, Lusadusu, D. Van Den Broeck, Segers (46’ Quintana), Dirix (81’ Debacker), Lemmens. ​

Doelpunten: 5' W. Janssens (1-0), 13' Commers (2-0, strafschop), 37' Van Loock (3-0).

Gele kaarten: Lusadusu, Dirix.

Wedstrijdleiding: Jurgen Van Uffelen bijgestaan door Erwin Hermans en Danny Vandewinkel.

Klik hier voor de foto-reportage

About the author

Onze partners