Skip to the content

Sporting geeft verdiende zege uit handen in slot

Azdad was goed voor twee assists tegen Liedekerke. (© foto Jorghé Van Hecke)

VK Liedekerke 2 – Sporting Kampenhout 2

Sporting nam met een goede wedstrijd afscheid van dit horrorseizoen. Het was, zeker in de tweede helft, veel sterker dan de thuisploeg maar verzuimde de kloof uit te diepen. Na een evenwichtige eerste helft kwam Liedekerke nog gevleid op winst maar zakte dan helemaal weg. Sporting sloeg snel terug met doelpunten van Er en Goovaerts maar vergat de thuisploeg definitief uit te tellen. Dat brak geel-blauw zuur op in het slot toen Liedekerke een strafschop in geschenkverpakking kreeg voor 2-2.

Geel-blauw nam een goede start en dreigde al snel. Bij een vrije trap van Roosen kon Reniers net niet bij de bal aan de tweede paal. De hoekschop van Roosen kon niemand in doel verlengen. Na een actie van Azdad schoot aanvoerder Goovaerts de bal over doel. Even later ging Azdad zelf z’n kans maar via doelman Laborne en de paal ging de bal in hoekschop. Daarna volgde een periode met veel middenveldspel en weinig doelgevaar. Een door de wind gedragen vrije trap van Van Malderghem dwarrelde bijna binnen aan de tweede paal. Een attente doelman Billast duwde de bal in hoekschop. Aan de overzijde was Er dicht bij de opener, eveneens met een vrije trap. Doelman Laborne haalde de bal knap uit de verste bovenhoek, zodat we zonder doelpunten de rust indoken.

Hoewel Sporting opnieuw het beste aan de tweede helft begon was het Liedekerke dat, wat tegen de gang van het spel in, op voorsprong kwam. Onze verdediging ging onder een diepe bal door en De Pauw trapte de bal laag in de hoek (1-0). Daarna zakte de thuisploeg helemaal weg en dat leverde al snel de verdiende gelijkmaker op. Azdad sneed gezwind door de thuisdefensie en vond Er die doelman Laborne te grazen nam in de verste hoek (1-1). Sporting stapelde nadien de kansen op. Op het uur kon Sanchez alleen op doelman Laborne afgaan maar hij mikte de open kans op 1-2 aan de verkeerde kant van de paal. Even later vond de ingevallen Canda van op rechts aanvoerder Goovaerts die in één tijd hard over doel schoot. Ook Er ging z’n kans maar hij knalde de bal nipt over de lat. Uiteindelijk vond de bedrijvige Azdad opnieuw de sleutel tot succes. Hij zonderde op het juiste moment Goovaerts af en onze aanvoerder draaide de bal in de linkerhoek (1-2). Sporting behield daarna de controle over de wedstrijd. Liedekerke dreigde nog één keer maar Izim kopte zwak in de handen van Billast. Finaal kreeg de thuisploeg vlak voor affluiten een geschenk met een grote strik. Invaller Alves Santos kreeg de bal niet tegen de arm maar toch kreeg Liedekerke een strafschop. De afscheidnemende thuisdoelman Laborne zette die feilloos om en bezorgde zijn ploeg op de valreep een puntje (2-2).

(JG)

VK Liedekerke: Laborne, Izim, Paelinck, Dahaoui (77’ Eeckhout), Van Malderghem, Staelens, Verleysen (86’ Segers), Cobbaert (71’ Van Den Driessche), Boubker (81’ De Waele), De Pauw, Vanderpoorten.

Sporting Kampenhout: Billast, Reniers, Wauthy, Deppe, Alves (61’ Alves Santos), Roosen, Goovaerts, Sanchez (61’ Hakizimana), Vaesen (46’ Canda), Er, Azdad (78’ Romedenne).

Doelpunten: 54' De Pauw (1-0), 57' Er (1-1), 70' Goovaerts (1-2), 88’ Laborne (strafschop, 2-2).

Gele kaart: Goovaerts.

Wedstrijdleiding: Louis Lateur bijgestaan door Thijs De Lannoy en Pieter Arons.