Skip to the content

Geel-blauw legt leider te weinig in de weg

Maxime Janssens schermt de bal af. (© foto Jorghé Van Hecke)
Maxime Janssens schermt de bal af. (© foto Jorghé Van Hecke)

Sporting Kampenhout 0 – Sportief Rotselaar 4

Tegen leider Rotselaar leed een loom Sporting een zware 0-4 nederlaag nadat het te makkelijk enkele doelpunten incasseerde. De wedstrijd begon dramatisch met een snel tegendoelpunt en nog voor het eerste kwartier rond was, stond het al 0-2. Niet dat geel-blauw niet probeerde, maar de efficiënte bezoekers hielden stand en na een halfuur leidde een misverstand de 0-3 in. In een haast overbodige tweede helft controleerde Rotselaar de partij en in de slotfase sloeg het nog eens toe voor de 0-4.

Sporting begon hoopgevend aan de wedstrijd met wat balbezit maar de eerste actie van de bezoekers was meteen goed voor een doelpunt. Na een aanval over rechts kon de vrijstaande Pauwens aan de tweede paal de bal overhoeks inschieten (0-1). Sporting reageerde met een vrije trap van Azdad waarbij Goovaerts kon inkoppen maar doelman Van Oosterwijck de bal in hoekschop verwerkte. Een afgeweken schot van de afscheidnemende Put leverde een nieuwe hoekschop op. Rotselaar toonde zich even later dodelijk efficiënt bij een vrije trap. De bal leek verloren maar een attente Pauwels prikte de verloren gewaande bal in doel (0-2). De leider zat zo al snel op rozen en Sporting liet een lome indruk. Put ging z’n kans maar schoot de bal over doel. Na een half uur was de partij gespeeld toen Boone door de defensie glipte, doelman Billast omspeelde en de bal in het lege doel legde (0-3). Aan de overzijde besloot Goovaerts naast doel. Bezoeker Pauwels schoot de bal voorlangs.

Na de pauze controleerde Rotselaar de partij. Doelman Billast bokste een schot van Tim Boogaerts weg. Sporting ging op zoek naar een doelpunt maar raakte niet door de stevige bezoekende afweer. Ook de leider bleef proberen maar speelde het enkele keren niet goed uit. Doelman Van Oosterwijck redde een vrije trap van Janssens en een poging van Er werd afgeblokt. In de slotfase volgde een snelle omschakeling van de bezoekers en invaller Van Grunderbeeck trapte van dichtbij raak (0-4). Doelman Billast voorkwam in de laatste minuut forfaitcijfers bij een poging van de ingevallen Mussen. Het bleef zo 0-4 en als Rotselaar volgende week op eigen veld wint tegen Elewijt, is het voor het tweede jaar op rij kampioen.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Roosen (61’ Alves), Reniers, Bettache (46’ Deppe), Er, Hakizimana, Janssens, Sanchez (46’ Vaesen), Goovaerts, Azdad, Put (73’ Alves Santos).

Sportief Rotselaar: Van Oosterwijck, G. Boogaerts, J. Boogaerts (76’ Van Grunderbeeck), De Becker, Pauwels (61’ Hambrouck), Van Rooy, T. Boogaerts, Masselis (81’ De Wever), Dewaet, Boone, Vandewalle (70’ Mussen).

Doelpunten: 4' Pauwels (0-1), 14' Pauwels (0-2), 30' Boone (0-3), 86' Van Grunderbeeck (0-4).

Gele kaarten: Sanchez, Bettache, Roosen, Van Rooy.

Wedstrijdleiding: Davy Biesmans bijgestaan door Remi Scheirs en Franck Woualeu Tcheuko.

About the author

Onze partners