Skip to the content

P1UNITED laadt de batterijen op tijdens de rust!

Na een teleurstellende heenwedstrijd waarin met 0-5 verloren werd was een nieuwe pandoering een absolute ’No Go’ voor P1UNITED. Makkelijker gezegd dan gedaan tegen een team dat zich net als een virus perfect kan aanpassen aan de omstandigheden…

Toch was het voor P1UNITED meteen 'alles geven' maar na 3 snelle doelpunten in de eerste helft was het nadien lange tijd zwoegen en ploegen tegen een ervaren FC COVID-19.

“Onze tactiek was om van bij aanvang van de wedstrijd meteen volle gas te geven! Veel andere keuzes hadden we niet. En ja, het is ons aardig gelukt ook, met 3 doelpunten binnen de eerste 20 minuten! Dat heeft ons natuurlijk ook veel energie gekost en dat zag je vooral aan het laatste kwartier waar we minder druk vooruit konden zetten en steeds aandachtig moesten zijn voor de tegenprikken van FC COVID-19. Maar op basis van de gecreëerde kansen hadden we zeker nog een 4de doelpunt verdiend voor het affluiten van de eerste helft” aldus verdedigende middenvelder Wout Paulussen (VC Houtem-Oplinter).

We konden ook even met verdediger Thomas Charlier spreken (OHR Huldenberg): “De coach heeft ons vooral gewezen op het feit dat we rustig moeten blijven en voor elkaar moeten blijven werken in de 2de helft! Er is geen reden tot paniek, al weten we natuurlijk ook wel hoe de vork in de steel zit … we moeten nog 3 doelpunten scoren, zo simpel is het!”

Het doelpunt van de hoop!

Waar we allemaal op gehoopt hadden werd meteen werkelijkheid! De 2de helft is al bij al 30 seconden bezig wanneer Steve Desaegher (VK Liedekerke) foutief afgestopt wordt aan de rand van de 16 … Het is dan met z’n allen kijken of de scheidsrechter richting de penalty stip zou wijzen maar uiteindelijk oordeelt deze laatste dat de fout net buiten de stafschopzone werd begaan.

Het zijn dan Ilan Gewillig (KV Tervuren-Duisburg) en Lenny Noë (FC Melsbroek) die met elkaar iets afspreken en achter de bal gaan staan. Dat ons team getraind heeft op stilstaande fases zagen we al bij onze eerste doelpunt in de eerste helft en ook hier kregen we een ingestudeerd nummertje voorgeschoteld!

Terwijl iedereen zich verwacht had aan een ‘plaatsballetje’ over de Covidse muur werd de bal verrassend over de grond gespeeld en het zijn ploegmaats Jan Robberechts / Robbe Olbrechts (KFC Borght-Humbeek) die de rest deden!

(Bekijk hieronder onze 4de doelpunt en lees verder onder de video)

 

Het doelpunt van Olbrechts zorgde voor gejuich op de tribunes en mag gerust het doelpunt van de hoop genoemd worden! Met nog 44 minuten op de klok zetten we de Covidse ploeg nu echt wel onder druk en meer dan ooit rekenen we op de steun van onze fantastische aanhang om definitief komaf te maken met deze tegenstander!

 

About the author

Onze partners