Skip to the content

Geel-blauw naar tweede ronde dankzij uitstekende Billast Sporting

Foto: Sporting viert de kwalificatie in de gietende regen. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Sporting viert de kwalificatie in de gietende regen. (© foto Jeroen Goolaerts)

Kampenhout 0 – FC Ganshoren 0 (strafschoppen 2-1)

Geel-blauw plaatste zich ten koste van FC Ganshoren uit derde amateurklasse voor de tweede ronde van de Croky Cup. Sporting begon niet onaardig maar nadien kwamen de Brusselaars opzetten. Na de rust werd Kampenhout sterker maar dat verlossende doelpunt bleef uit. 0-0 dus waardoor er strafschoppen volgden. In die onwaarschijnlijke reeks eisten de doelmannen een hoofdrol op. Na tien strafschoppen stond het zowaar 1-1. Avetisov zorgde dan voor 2-1 terwijl doelman Alouachi niet voorbij een uitstekende Robby Billast, die finaal vier strafschoppen redde, raakte.

Sporting begon het best aan deze uitgeregende wedstrijd. Vangrunderbeek schoot maar werd afgeblokt. Ganshoren reageerde via Fuentes Delgado die binnen bereik van Billast besloot. Kumba schoot een vrije trap in de muur. Aan de overzijde redde Alouachi een schot van Van Belle uit een schuine hoek. Een uitstekende Billast kwam goed uit bij een doorbraak van Van Der Vennet. Ook Kampenhout bleef dreigen. Van Belle stuurde bij een tegenaanval Put weg. Doelman Alouachi redde zijn knal in hoekschop. Ook een gevaarlijke hoekschop van Vangrunderbeek leverde niets op.

Ganshoren probeerde het tweemaal in het begin van de tweede helft. Billast ging plat bij een poging van Tchoutang en Van Der Vennet schoot de bal voorlangs. Naarmate de tweede helft vorderde, werd Kampenhout sterker. Doelman Alouachi redde een vrije trap van de ingevallen Assalhi. Na een goed uitgevoerde aanval voorkwam Alouachi dat de vrijstaande Meylemans kon scoren. Een kwartier voor affluiten kreeg Sporting de beste kans van de avond. Van Belle bediende de volledig vrijstaande Assalhi die op doelman Alouachi schoot. De doelman van Ganshoren stopte ook een schot van Van Belle. Het bleef zo 0-0, tijd voor strafschoppen dus. In deze uiterst spannende reeks stond het slechts 1-1 na tien elfmeters nadat Kumba de beslissende strafschop niet voorbij Billast kreeg. Avetisov schoot de zesde geel-blauwe penalty binnen. Een uitstekende Billast, vrijdag 30 jaar geworden, stopte ook die van doelman Alouachi en werd zo de absolute uitblinker met vier strafschopreddingen. Volgende week trekt Sporting naar het ambitieuze Zwevezele, dat vorig seizoen nog in onze reeks zat maar via de eindronde naar tweede amateurklasse promoveerde.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Desmet, Avetisov, Medard, Aba Yahya (56’ De Smidt), De Backer, Goovaerts (46’ Assalhi), Vangrunderbeek, Hakizimana (46’ Meylemans), Put, Van Belle.

FC Ganshoren: Alouachi, Bodart, Tchoutang, Vanderhaegen, Camara, Garcia Calvete (69’ Sefgjini), Nerinckx (74’ Scholl), Van Der Vennet, Fuentes Delgado (61’ Bah), Famo, Kumba.

Strafschoppen: Vangrunderbeek (0-0), Vanderhaegen (0-0), Van Belle (1-0), Bah (1-0), Put (1-0), Scholl (1-1), Medard (1-1), Bodart (1-1), Desmet (1-1), Kumba (1-1), Avetisov (2-1), Alouachi (2-1).

Gele kaart: Camara.

Wedstrijdleiding: Mathew Breyssem bijgestaan door Maurice Vanhamel en Jeffrey Payeur.

About the author

Onze partners