Sporting behaalt knappe uitzege bij ongeslagen Wingene

Nik Vangrunderbeek werd na de 1-3 bedolven door de ploegmaats. (© foto Jeroen Goolaerts)

VC Wingene 1 - Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw behaalde een even knappe als verdiende 1-3 stuntzege bij het nog ongeslagen Wingene. Een sterk voetballend Sporting liep met doelpunten van De Boeck en Vangrunderbeek verdiend 0-2 uit. Vlak voor de pauze scoorde de thuisploeg tegen. Na de rust zette Wingene veel druk maar Kampenhout hield stand. Met een rake vrijschop van opnieuw Vangrunderbeek scoorde Sporting een derde keer. Die uppercut kwamen de West-Vlamingen niet meer te boven, het bleef 1-3.

Sporting greep de thuisploeg meteen bij de keel en begon als een sneltrein aan de partij. Na goed één minuut zette De Boeck zich prima door om dan nipt voorlangs te schieten. Kampenhout bleef de richting aangeven. Vangrunderbeek dreigde met een vrijschop en Goovaerts zag z’n schot een hoekschop opleveren. Ook een schot van Verhaeghe belandde in hoekschop. Bij die hoekschop van Vangrunderbeek kon Yangassa net niet doelman Verhulst verrassen. Eén minuut later lukte het wel; De Boeck ging van op links door en uit een schuine hoek trapte hij raak aan de eerste paal (0-1). Geel-blauw bleef komen en liet de thuisploeg sterretjes zien. Doelman Verhulst loste een schot van Vangrunderbeek maar niemand kon de rebound benutten. Bij een gevaarlijke hoekschop van opnieuw Vangrunderbeek volgde een heet standje voor doel dat goed afliep voor Wingene. Aan de overzijde had doelman Billast een knappe redding in huis bij een dichte kopbal van Wittesaele. Dan volgde een snelle tegenaanval van Sporting. Vangrunderbeek stormde alleen op doel af en schoot de bal dan prachtig in de rechterbovenhoek (0-2). Vlak voor de pauze scoorde Lingier van dichtbij tegen en gaf zo de thuisploeg verse moed (1-2).

Wingene begon ook goed aan de tweede helft maar Kampenhout hield stand onder de druk van de thuisploeg. Aan de overkant haalde doelman Verhulst een vrijschop van Vangrunderbeek uit de hoek. Doelman Billast redde een vrije trap van Lingier. De West-Vlamingen bleven druk zetten maar pogingen van Flederick en Demaitre misten de goede richting. Halfweg de tweede helft viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Uitblinker Vangrunderbeek trapte een vrijschop langs de muur en doelman Verhulst bleef ditmaal zonder reactie (1-3). Even later kreeg Nik nog een kans maar deze keer borstelde hij de bal nipt naast doel. De thuisploeg voerde nog een dubbele wissel door en perste er nog een ongeordend slotoffensief uit. Eerst was doelman Billast attent bij een scrimmage voor doel. In de slotfase kopte Flederick over doel en redde Billast een hard schot van de ingevallen Brogniez. Na een woelige week behaalde een herboren Sporting zo een knappe uitzege. Die willen we, als teken van respect, graag opdragen aan de vorige trainer Sam Vermeulen.

VC Wingene: Verhulst, Vandewiele (53’ Vermeulen), Demaitre, Lingier (79’ Petrovic), Flederick (79’ Brogniez), Wittesaele, Bruning, Hoornaert, Kissi, Van Roose, Vanthournout.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Desmet (66’ Aba Yahya), Yangassa, Goovaerts, Lemmens, Vangrunderbeek, Verhaeghe (64’ Makinguet), Leemans, De Boeck (87’ Debacker).

Doelpunten: 14’ De Boeck (0-1), 39’ Vangrunderbeek (0-2), 44’ Lingier (1-2), 69’ Vangrunderbeek (1-3).

Gele kaarten: Van Roose, Demaitre, Leemans, Desmet.

Wedstrijdleiding: Brent Staessens bijgestaan door Jurgen Munghen en Nick Delporte.