Skip to the content

Geel-blauw verovert gouden punt na kansarme wedstrijd

Doelman Robby Billast hield voor de derde keer in vier wedstrijden de nul. (© foto archief Jeroen Goolaerts)
Doelman Robby Billast hield voor de derde keer in vier wedstrijden de nul. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

Avanti Stekene 0 – Sporting Kampenhout 0

Na een kansarme wedstrijd deelden beide ploegen broederlijk de punten. Sporting won het duel op punten na de eerste helft, maar mede door de gedwongen wissel van kapitein Van Den Broeck had de thuisploeg wel lichtjes de bovenhand in de tweede periode.

De wedstrijd kwam traag op gang. Na een studieronde van meer dan een kwartier noteerden we de eerste kans na 17 minuten: thuisspeler Laeremans kopte naast. Sporting vertoefde meer op de speelhelft van de tegenstander dan omgekeerd en op de 23ste minuut kreeg Yangassa een open kopkans aangereikt na voorzet van Desmet, maar de bal ging over. Direct hierna probeerde Ayale Fajardo het van op afstand, maar ook dit schot zoefde naast. Even later een afstandsschot van Vangrunderbeek, maar thuisdoelman De Grave bracht redding. De wedstrijd kabbelde rustig verder, tot Kampenhout op de 39ste minuut een vrijschop kreeg na fout op Vangrunderbeek. Specialist Nik probeerde het zelf, maar De Grave pakte al bij al gemakkelijk de bal.

Stekene kwam opgepept uit de kleedkamer en probeerde een snel doelpunt te versieren. Maar verder dan een aantal verre afstandsschoten die steevast ver over of naast gingen kwam de thuisploeg niet. Het was integendeel Kampenhout dat het eerst echt gevaarlijk was: Desmet trapte een perfecte voorzet voor doel, maar er was niemand om af te ronden. In de 58ste minuut kwam Sporting goed weg: (opnieuw) een afstandsschot van de thuisploeg belandde tegen de paal. Meteen het gevaarlijkste wapenfeit in deze wedstrijd. In de 66ste minuut mocht Stekene het proberen via een vrijschop, maar Franssens kopte naast. In de 74ste flitste Verhaeghe voorbij zijn tegenstander en bracht de bal mooi voor doel, maar de goed opgestelde Segers besloot op de doelman. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Sporting het steeds moeilijker, maar omdat het vizier van de thuisaanvallers slecht afgesteld stond hielden zij al bij al gemakkelijk stand en veroverden ze zo een punt die bij de eindafrekening wel eens belangrijk zou kunnen zijn. Enig minpunt: de blessure van onze kapitein Kwinten Van Den Broeck die vreest voor een teenbreuk.

(DM)

Avanti Stekene: De Grave, De Smet, Mag'Kavula, De Wilde (76’ De Meulenaere), Mennes, De Rudder (3’ Ayale Fajardo, 58’ Abbou), Van Gysel, Klippelaar, Laeremans, Franssens, De Pau.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Van Den Broeck (46’ Bouzerda), Medard, Desmet (62’ Segers), Aba Yahya, Leemans, Goovaerts (88’ Peeters), Yangassa, Vangrunderbeek, Verhaeghe.

Doelpunten: geen.

Gele kaarten: Bouzerda, Avetisov.

Wedstrijdleiding: Stef Theuwissen bijgestaan door Benny Clemmens en Sam De Boeck.

About the author

Onze partners