Skip to the content

Verrassend eerste verlies na zwakke tweede helft

Foto: Vanhentenrijk zet zich door tussen Azdad en Desmet. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Vanhentenrijk zet zich door tussen Azdad en Desmet. (© foto Jeroen Goolaerts)

HO Veltem 2 – Sporting Kampenhout 1

Op het veld van buur Veltem verloor Sporting verrassend een eerste keer dit seizoen nadat het na de rust een 0-1 voorsprong uit handen gaf. Met een vroeg doelpunt van alweer Er zat geel-blauw al snel op rozen. Een voorsprong die gerust hoger had kunnen oplopen. Na de rust knokte de thuisploeg zich in de wedstrijd en na een uur werd het 1-1. Die voorsprong gaf Veltem vleugels en na een hoekschop werd het 2-1. Een verwoed slotoffensief van Sporting leverde geen goals meer op.

De bezoekers eisten meteen de bal op en drongen Veltem terug. Heyvaert vond met een gemeten bal Er die doelman Dereys te grazen nam met een lage schuiver die via de paal in doel ging (0-1). Een schot van Goovaerts waaide over doel. De thuisploeg kreeg aanvankelijk geen voet aan de grond tegen het overwicht van Sporting. Bij een snelle tegenstoot van Veltem besloot De Braekeleer naast doel. Aan de overkant vond Ansoms de vrijstaande Maxime Janssens die z’n schot in hoekschop afgeblokt zag. Na een actie van Ansoms werd ook de trap van Goovaerts in hoekschop verwerkt. Na ruim een half uur schoot Put de bal nipt voorlangs. Veltem maakte veel fouten om de bezoekers af te stoppen. Toch één keer de thuisploeg met een vrije trap van Vanhentenrijk die doelman Billast moest wegboksen. Ansoms schoot tegen z’n ex-ploeg eerst over doel en werd dan afgeblokt. Op slag van rust werd het ei zo na 0-2. Put vond de vrijstaande Goovaerts die goed inschoot maar doelman Dereys tikte de bal over de lat in hoekschop, zodat Sporting met een krappe bonus rustte.

Na de pauze gaf Dams Eelen onbestraft een stevige por aan Goovaerts die even later niet meer verder kon. Dat liet zich toch gevoelen op het middenveld. Veltem was nog niet gevaarlijk geweest maar kwam, geholpen door het windvoordeel, na een uur spelen zomaar op gelijke hoogte. Rabhi kreeg tijd en ruimte en verraste doelman Billast van buiten de rechthoek (1-1). De thuisploeg haalde moed uit deze plotse gelijkmaker en de partij werd evenwichtiger. Bij een hoekschop van De Braekeleer moest Billast met de vuisten ingrijpen. Aan de overzijde schoot Jonckheere naast doel en knalde de ingevallen Roekens in het zijnet. Bij een vrije trap van Veltem kwam de vrijstaande Dams Eelen aan de tweede paal een teen te kort om te scoren. Het was slechts uitstel want bij een volgende hoekschop kon Adriaens van dichtbij scoren (2-1). Sporting had niet meteen een gepaste reactie in huis en bij een fout van Desmet zag de ref geen strafschop voor de thuisploeg. In de slotfase was het pompen of verzuipen voor Veltem met vier gele kaarten tot gevolg. Desmet dreigde nog met twee vrijschoppen. De eerste ging voorlangs en de tweede redde doelman Dereys. De uitgekomen thuisdoelman beging een strafschopfout op de doorgebroken Jonckheere maar opnieuw zag de scheidsrechter er geen graten in. In de extra tijd kreeg Er de kans op de ultieme 2-2 maar hij schoot de bal naast doel. Ondanks dit eerste verlies blijft Sporting op kop met twee punten meer dan Linden.

(JG)

HO Veltem: Dereys, A. Wouters, X. Morren, Van Den Branden (28’ Vander Sande, 91’ Lameire), Adriaens, Bruylandt, Vandermarliere, De Braekeleer, Vanhentenrijk (90’ L. Wouters), Rabhi (89’ Aelen), Dams Eelen.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Desmet, Heyvaert, M. Janssens, Jonckheere, Goovaerts (54’ Azdad, 90’ Vanhamel), Ansoms (81’ Benali), Vangrunderbeek (69’ Roekens), Er, Put.

Doelpunten: 9’ Er (0-1), 60’ Rabhi (1-1), 78’ Adriaens (2-1).

Gele kaarten: Rabhi, Vandermarliere, Dams Eelen, Aelen, Dereys, Desmet.

Wedstrijdleiding: Joery Van Loey bijgestaan door Simon Allcock en Tom De Backer.

#wijzijnSpK #futureiseverything #voetbal #daarisem

About the author

Onze partners