Sporting met verdiende zege winterstop in

Ansoms zet zich door tussen Emmeregs en Van Himst. (© foto Jeroen Goolaerts)

SC Grimbergen 1 – Sporting Kampenhout 2

Een verjongd Sporting behaalde een verdiende zege op het veld van Grimbergen. Geel-blauw, dat de hele wedstrijd domineerde, kwam via Put verdiend op 0-1. De thuisploeg kwam uit het niets op gelijke hoogte met een afstandsschot. Grimbergen ontsnapte enkele keren aan een nieuwe achterstand maar die 1-2 kwam er toch met het eerste doelpunt van Azdad. In het slot speelde de thuisploeg alles of niets maar Sporting hield de winst vast, ook al kreeg een sterk debuterende Delhaisse nog rood.

Bij Sporting kwamen Delhaisse en Azdad een eerste keer aan de aftrap. Azdad voelde zich in z’n sas op het kunstgras en zette al in de eerste minuut doelman Maes aan het werk. De bezoekers bleven komen; De Smidt mikte hoog over en een poging van Put werd afgeblokt. Maxime Janssens schoot de bal net naast doel. Grimbergen toonde zich één keer toen doelman Billast een kopbal van Likau redde. Na een mooie collectieve aanval kwam de bal bij Roekens die op doelman Maes stuitte. Even later kwam die 0-1 toch op het bord. Desmet stuurde Put weg die de bal overhoeks in doel trapte (0-1). Rond het halfuur ontsnapte de thuisploeg tweemaal aan een dubbele achterstand. Eerst was er bijna een own-goal en na een actie van Azdad besloot Maxime Janssens naast doel. Na ruim een half uur kwam Grimbergen uit het niets op gelijke hoogte toen Berodes de bal van op 30 meter schitterend in doel ramde (1-1). Sporting was niet van slag en kreeg nog voor de pauze uitgelezen kansen om een tweede keer te scoren. De thuisdefensie deelde een vroeg kerstgeschenk uit door de bal zomaar in de voeten van Roekens te spelen. Doelman Maes hield z’n ploeg recht. Vlak voor de rust stond hij even in een schiettent: een poging van Roekens werd eerst op de lijn gered en seconden later werd een schot van Azdad uit doel gekopt.

In de tweede helft bleef geel-blauw veruit de betere ploeg. Heyvaert werd afgeblokt en Put schoot over doel. Na een mooie actie van Azdad konden zowel De Smidt als Roekens niet afronden. Maes redde ook een voorzetschot van Azdad. Even voor het uur klom Sporting verdiend op voorsprong. Azdad sneed naar binnen en vloerde de thuisdoelman met een heerlijke plaatsbal (1-2). Meteen het allereerste doelpunt voor onze eerste ploeg. Grimbergen voerde halfweg de tweede helft een dubbele wissel door. Even later duwde doelman Billast een hard schot van De Cuyper in hoekschop. Geel-blauw reageerde via een schot van Roekens naast doel. Doelman Maes duwde een laag schot van Heyvaert in hoekschop. In de slotfase viel Put, kermend van de pijn, uit met een knieblessure. Doelman Maes stopte nog een vrijschop van Maxime Janssens. Een sterk debuterende Delhaisse stopte invaller Mihailof af. Foutief volgens de scheidsrechter die zeer ver van de fase stond maar toch rood trok. Van Himst schoot de vrije trap rond de muur maar doelman Billast gaf geen krimp. Zo eindigt 2021 in schoonheid en gaat Sporting als leider de winterstop in met een voorsprong van zeven punten op Huldenberg en acht punten op vier andere ploegen.

SC Grimbergen: Maes, Leyssens (68’ Emmeregs), Berodes, Gillis, Luledzija, De Cuyper (87’ Roosens), D’Hont (68’ Mihailof), Van Himst, Casteels, M'Rabet (87’ Gaudaen), Likau.

Sporting Kampenhout: Billast, Vanhamel, Desmet, Delhaisse, Heyvaert (80’ Goovaerts), De Smidt, M. Janssens, Azdad (78’ Hakizimana), Ansoms, Put (84’ N. Janssens), Roekens.

Doelpunten: 26’ Put (0-1), 33’ Berodes (1-1), 57’ Azdad (1-2).

Gele kaarten: Leyssens, Berodes.

Rode kaart: 88’ Delhaisse.

Wedstrijdleiding: Jan Van Roy bijgestaan door Wouter Cochet en Frans Schoonjans.