Dominant Sporting wint overtuigend streekduel

HO Veltem 1 – Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw speelde een volwassen partij en won oververdiend het streekduel op bezoek bij Veltem. Sporting begon uitstekend, domineerde maar toch was het de thuisploeg die scoorde. Kampenhout ging op zoek naar de gelijkmaker en vlak voor rust werd het 1-1 met een owngoal. In de tweede helft ging Sporting op dat elan verder en Vangrunderbeek bracht geel-blauw met een heerlijke goal op voorsprong. De thuisploeg liep achter de feiten aan, ontsnapte enkele keren aan een derde tegendoelpunt tot Acke in de slotfase nummer drie binnenkopte en de partij besliste.

Sporting nam meteen het heft in handen. Assalhi glipte door de buitenspelval en zag z’n poging van de lijn gered. Jonckheere vond Vangrunderbeek die tegen een Veltems been schoot. Voor de thuisploeg kopte Rabhi de bal over doel. Even later kwam Veltem, wat tegen de gang van het spel in, op voorsprong. Bij een hoekschop van Ansoms werkte de vrijstaande Morren de bal in doel aan de tweede paal (1-0). Geel-blauw moest even bekomen van deze opdoffer maar herpakte zich vrij snel. Doelman Van De Vel ging goed plat op een schot van aanvoerder Vangrunderbeek. Jonckheere bracht Put in stelling maar zijn schot werd afgeblokt. Even later werd Acke foutief gestuit in de rechthoek maar de scheidsrechter zag geen strafschop. Bij een vrije trap van Assalhi volgde een heet standje waar de thuisdoelman finaal de bal klemde. Kampenhout bleef dreigen maar ook twee hoekschoppen leverden niets op. Van de Vel redde in twee tijden een schot van Assalhi. Vlak voor de pauze kwam dan toch de verdiende gelijkmaker op het bord. Bij een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek verlengde thuisspeler Van Den Branden de bal in eigen doel (1-1).

In de tweede helft kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Een sterk Sporting eiste de bal op en drukte Veltem achteruit. Dat overwicht leverde al vrij snel een tweede doelpunt op. Na voorbereidend werk van Put en Acke trapte aanvoerder Vangrunderbeek de bal met links heerlijk in de bovenhoek (1-2). Kampenhout bleef dreigen en de thuisploeg ontsnapte aan een derde tegendoelpunt. Acke stuurde Put diep waarop de bal in het lege doel leek te belanden. Een thuisspeler kon nog in extremis redding brengen op de lijn terwijl Put onzacht met de paal in aanraking kwam. Gelukkig zonder veel erg. Want twee minuten later zette Put zich opnieuw door om dan tegen de paal te knallen. Veltem probeerde wel maar kon Billast niet bedreigen. Een volgende poging van Put werd afgeblokt. Bij een Kampenhoutse hoekschop werd een Veltems handspel in de kleine rechthoek door de vingers gezien. De thuisploeg vond er dan maar niets beter op dan enkele stevige overtredingen te maken, ondermeer op Acke en Hakizimana. De vrouwelijke ref hield onbegrijpelijk de kaarten op zak. Kampenhout hield het hoofd koel en besliste in de slotfase de partij. Put vond van op rechts Acke die via de grond raak kopte (1-3). Meteen het orgelpunt na een sterke wedstrijd waarin overtuigend een achterstand werd goedgemaakt.

HO Veltem: Van De Vel, X. Morren, Van Den Branden, C. Morren, Bruylandt (89’ Adriaens), Dams, Ansoms, Vanhentenrijk (83’ Wouters), Rabhi, Wouters, Eyland (64’ Vandermarliere).

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Medard, Claes, Heyvaert, Jonckheere, Hakizimana, Vangrunderbeek (80’ Azdad), Put, Assalhi (68’ De Smidt), Acke (89’ Lemmens).

Doelpunten: 19’ X. Morren (1-0), 44’ Van Den Branden (own, 1-1), 54’ Vangrunderbeek (1-2), 86’ Acke (1-3).

Gele kaarten: X. Morren, Dams, Medard, Vangrunderbeek, Jonckheere.

Wedstrijdleiding: Viki De Cremer bijgestaan door Azzedine Ben Khayat en Nuri Tasdemir.