Skip to the content

In memoriam: Roger Pelgrims (1935 - 2020)

In memoriam: Roger Pelgrims (1935 - 2020)
In memoriam: Roger Pelgrims (1935 - 2020)

We vernamen het trieste nieuws dat Roger Pelgrims op Paaszaterdag is overleden. Hij zou deze zomer zijn 85 ste verjaardag vieren.

Roger was afkomstig uit het Antwerpse en vestigde zich na veel omzwervingen begin de jaren tachtig samen met zijn vrouw Danielle in de Wildersedreef in Kampenhout.

Als voetbalfanaat in hart en nieren was hij van meet af supporter van SK Kampenhout. Hij volgde de ploeg zowel thuis als op verplaatsing. Roger was een bezige bij en had goede ideeën. Na verloop van tijd wilde hij meer doen dan gewoon supporter zijn. Hij was zo de drijvende kracht achter en medeoprichter van supportersclub ‘Vallen en Binnen’. Roger wilde hiermee iets terugdoen voor de supporters met o.m. goedkope busverplaatsingen naar de uitwedstrijden. Ook de bekende ‘claxon’ nam hij mee naar alle wedstrijden om zo de spelers extra luid te kunnen aanmoedigen.

Pas echt legendarisch waren de pensenkermissen die hij jaarlijks organiseerde ten voordele van de supportersclub. Die waren ieder jaar opnieuw een moment om naar uit te kijken en waren altijd succesvol. Ze brachten ook heel wat geld in het laatje. Van de opbrengst stroomde veel geld terug naar de club. Roger gaf samen met de andere bestuursleden ieder jaar een mooie cheque af en was terecht trots op het indrukwekkende bedrag dat zo in de loop der jaren aan de club werd geschonken.

Ook de trofee van ‘Verdienstelijkste speler van het seizoen’, later omgedoopt tot ‘Gustaaf Claes beker’, was een idee dat van Roger kwam. Hij zorgde steeds zelf voor de beker en eind vorig seizoen, met Kwinten Van Den Broeck als laureaat, stond hij een laatste keer mee op de foto.

De laatste jaren was hij verder misschien een beetje minder actief maar de thuiswedstrijden van Sporting Kampenhout bleef Roger van op de eerste rij volgen.

Roger, heel erg bedankt voor alles. We zullen je missen! Het bestuur wenst zijn echtgenote Danielle, de familie en vrienden van Roger heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Gelet op de richtlijnen opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad gaat de uitvaart door in intieme kring.

Condoleren kan online via https://www.pues.be/condoleren/10616.

About the author

Onze partners