Skip to the content

Uitgeblust geel-blauw gaat kansloos onderuit

Foto: Bezoeker Ken Van Damme tussen Ainsley Marien en Tom Goovaerts. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Bezoeker Ken Van Damme tussen Ainsley Marien en Tom Goovaerts. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – FC Lebbeke 3

Een uitgeblust Sporting ging in de laatste wedstrijd kansloos met 0-3 onderuit tegen FC Lebbeke. De bezoekers kwamen snel op voorsprong en behielden nadien makkelijk de controle. Na de rust liepen de Oost-Vlamingen nog verder uit en was het bij Kampenhout vooral aftellen naar het verlossende laatste fluitsignaal.

Ondanks dat Kampenhout het initiatief nam, dreigde Lebbeke een eerste keer toen Van Der Jeugt naast doel schoot. Even later kreeg Junior Van Damme de bal cadeau en hij trapte beheerst raak (0-1). Een tweede doelpunt van diezelfde bezoeker werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de overzijde dook doelman Van Der Taelen een schot van aanvoerder Van Den Broeck in hoekschop. Ook Goovaerts besloot op de bezoekende doelman. Een schot van Segers werd op de lijn gered. Geen gelijkmaker dus maar ook Lebbeke bleef gevaarlijk. Verhaeghe haalde een poging van Moerenhout van de lijn en ook het doelpunt van De Wannemaeker werd afgekeurd voor buitenspel. Voor Kampenhout toonde Vangrunderbeek zich twee keer voor hij geblesseerd naar de kant moest. Eerst krulde hij een vrije trap nipt over doel en net voor zijn wissel redde doelman Van Der Taelen een afstandsschot van Nik.

Een halve minuut na de koffie lag de partij al in een beslissende plooi toen De Pauw van dichtbij de score verdubbelde (0-2). De Pauw verkwanselde de volgende kans. Voor Kampenhout mikte Medard over doel en schoot de ingevallen Debacker naast. Een schot van Junior Van Damme vloog aan de overzijde via doelman Maes en de kruising over doel. Even later tikte de volledig vrijstaande Junior Van Damme op aangeven van De Pauw makkelijk zijn tweede doelpunt van de middag binnen (0-3). Doelman Maes redde nog een poging van Ken Van Damme. Sporting probeerde nog wel maar de score wijzigde niet meer. Goovaerts kopte een voorzet van Aba Yahya naast doel en een schot van Segers werd afgeblokt.

(JG)

Sporting Kampenhout: Maes, Medard, Avetisov, Van Den Broeck, Desmet, Aba Yahya (71’ Vermeulen), Marien, Goovaerts, Vangrunderbeek (44’ Yangassa), Verhaeghe (58’ Debacker), Segers.

FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker, Vekeman, Van Der Jeugt (46’ Verhaeghe), K. Van Damme, Van Hoof, Kurtulus (84’ Heyvaert), Gaye, De Pauw, Moerenhout, J. Van Damme (77’ De Vlieger).

Doelpunten: 8’ J. Van Damme (0-1), 46’ De Pauw (0-2), 71’ J. Van Damme (0-3).

Gele kaart: Segers.

Wedstrijdleiding: Tristan Olaerts bijgestaan door Kenneth Lauwers en Sam De Boeck.

 

About the author

Onze partners