Skip to the content

Verdiende gelijkmaker blijft uit voor Sporting

Foto: Giovanni Delannoy en Nik Vangrunderbeek gaan een duel aan. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: Giovanni Delannoy en Nik Vangrunderbeek gaan een duel aan. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 0 – FC Wetteren 1

Geel-blauw speelde vanmiddag opnieuw een zeer verdienstelijke partij maar verloor finaal met 0-1 tegen topper FC Wetteren. Sporting begon goed maar een doelpunt van Meylemans werd onbegrijpelijk afgekeurd. De partij bleef vrij evenwichtig met dreiging aan beide kanten. Na een uur kwam Wetteren op voorsprong, waarna geel-blauw een tandje bijstak. Het was nog enkele keren dicht bij de verdiende 1-1. De bezoekers misten nog een onterechte strafschop in het slot. De Oost-Vlamingen, die vier gele kaarten slikten, gingen zo op een diefje met de drie punten aan de haal.

Zoals gezegd nam Kampenhout een goede start. Meylemans kopte een hoekschop van Bouzerda binnen maar de scheidsrechter keurde dat onbegrijpelijk af. Een vrijschop van Vangrunderbeek eindigde op de vuisten van Verhoeven. Ook een trap van Bouzerda zoefde maar net over het doel. Aan de overzijde werd bij een Wetterse hoekschop een poging van Van De Sompel op de lijn gered. Bij een vrije trap van Lo Guidice kopte de vrijstaande Van Der Zyp nipt naast doel. Kampenhout bleef echter komen. Een afgeweken schot van De Boeck belandde voorlangs in hoekschop. Even later ging Vangrunderbeek drie man voorbij maar knalde de bal dan naast doel. Met de rust in zicht staken beide ploegen hun neus nog eens aan het venster. Bezoeker Van Der Zyp plaatste de bal naast doel. De Boeck zag na een individuele actie zijn schuiver voorlangs gaan, zodat we gingen rusten zonder doelpunten.

Na de herneming bleven beide ploegen elkaar waard. Van Peteghem besloot over doel. Doelman Verhoeven redde een kopbal van Meylemans. Op het uur kwam Wetteren op voorsprong. Doelman Billast redde eerst een schot van Van Der Zyp. Daarna pareerde hij de rebound van Lo Giudice maar in derde instantie was het toch raak (0-1). Sporting was niet van de wijs en ging met veel overgave op zoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Yangassa kopte niet ver naast doel en een schot van Vangrunderbeek werd afgeblokt. Doelman Verhoeven duwde een schot van Bouzerda in hoekschop. Bij een voorzet van invaller Goovaerts gleed De Boeck weg. Avetisov kopte een hoekschop van Peeters naast doel. Aan de overzijde legde de ref de bal op de stip na een denkbeeldige fout van kapitein Van Den Broeck op Van Peteghem. Van Peteghem zelf trapte de elfmeter naast doel en zorgde zo voor gerechtigheid. Sporting zette in de slotminuten nog alles op alles. Een streep van Bouzerda werd afgeblokt en doelman Verhoeven redde met een ultieme reflex een kopbal van De Boeck. Verhoeven stopte in de slotminuut ook een poging van Bouzerda. Wetteren kreeg een zee aan ruimte maar deed er niets mee. Billast hield De Pever van een tweede Wetterse goal en invaller De Lange lepelde de bal naast doel. Ook Pouillon, in de slotfase ingevallen, faalde in de toegevoegde tijd oog in oog met Billast. Zo bleef het 0-1 en kreeg geel-blauw voor de tweede keer op rij niet wat het verdiende.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Medard (73’ Debacker), Avetisov, Peeters, Rogé, Van Den Broeck, Vangrunderbeek (75’ Goovaerts), Meylemans (65’ Yangassa), Bouzerda, Verhaeghe, De Boeck.

FC Wetteren: Verhoeven, Van De Sompel, De Nauw, Van Der Zyp, Delannoy (80’ Pouillon), De Pever, Van Peteghem (86’ De Lange), De Guchteneire, Bliki, Lo Giudice, Van Lierde (51’ Euvrard).

Doelpunt: 61’ Lo Giudice (0-1).

Gele kaarten: Van Den Broeck, De Pever, Bliki, Van De Sompel, Van Peteghem.

Wedstrijdleiding: Jiri Bergs bijgestaan door Jurgen Munghen en Wesley Ketels.

 

About the author

Onze partners