Skip to the content

Geel-blauw dicht bij degradatie na nieuwe nederlaag

Foto: De Rudder probeert zich door te zetten tussen Yangassa en Avetisov. (© foto Jeroen Goolaerts)
Foto: De Rudder probeert zich door te zetten tussen Yangassa en Avetisov. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 1 – Avanti Stekene 2

Ook tegen Avanti Stekene is Sporting er niet in geslaagd om met een zege aan te knopen. Er werd integendeel opnieuw verloren zodat een degradatie naar eerste provinciale onafwendbaar lijkt. De bezoekers kwamen van op de stip op voorsprong waarna De Boeck snel voor de gelijkmaker zorgde. Maar op het halfuur kwam Stekene al te makkelijk weer op winst. Na de koffie ging geel-blauw, zelfs na de uitsluiting van Medard, op zoek naar de 2-2 maar de bezoekers deden de deur dicht.

Kampenhout ging goed uit de startblokken. Aanvoerder Van Den Broeck besloot naast doel en doelman De Grave ging goed plat bij een vrije trap van Bouzerda. Een afwachtend Stekene kreeg bij de eerste aanval een strafschop na een overtreding van Medard op De Wilde. De Wilde zelf zette de elfmeter feilloos om en bracht de bezoekers tegen de gang van het spel op voorsprong (0-1). Geel-blauw zette de scheve situatie snel recht. De Boeck zette zich goed door tussen twee man en nam de bezoekende doelman te grazen met een overhoekse schuiver (1-1). Even later kon opnieuw De Boeck zijn kopbal niet goed richten op aangeven van Verhaeghe. Toch kwam geel-blauw weer op achterstand. Net voor het halfuur kreeg bezoeker Mennes bij een tegenstoot tijd en ruimte en hij trapte de bal beheerst in de rechterbenedenhoek (1-2). Sporting was nog dicht bij de gelijkmaker toen een hoekschop van Peeters ei zo na rechtstreeks binnenging aan de tweede paal.

Ook na de herneming liet een alles behalve imponerend Stekene de bal aan Sporting. Doelman De Grave was bij de pinken bij een afstandsschot van Yangassa. Na tien minuten kreeg Medard een tweede gele kaart en moest Kampenhout met tien voort. De Oost-Vlamingen verdedigden hun krappe voorsprong terwijl geel-blauw bleef aandringen op zoek naar de gelijkmaker. Niemand kon een vrije trap van Peeters in doel verlengen. Doelman De Grave ging plat bij een schot van de na rust ingevallen Meylemans. Na een vrije trap van de bedrijvige Vangrunderbeek volgde een heet standje voor doel dat goed afliep voor Stekene. De Oost-Vlamingen kwamen na de rust niet meer in de buurt van doelman Billast maar hielden stand. Ook de ultieme vrije trap van Vangrunderbeek leverde niet de vediende gelijkmaker op. Alle goede wil en inzet ten spijt, werd het een vierde nederlaag op rij voor Sporting. Na een erg povere 5 op 33 en de winst van concurrenten Torhout, Oostkamp, Wervik én zelfs Zaventem, komt de degradatie naar eerste provinciale nu wel akelig dichtbij.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Peeters, Goovaerts, Van Den Broeck, Yangassa (54’ Lemmens), Vangrunderbeek, Verhaeghe (61’ Segers), Bouzerda (49’ Meylemans), De Boeck.

Avanti Stekene: De Grave, De Smet, Mag'Kavula, De Wilde (43’ Mombers), Mennes, De Rudder, Van Gysel (82’ De Meulenaere), Klippelaar, Laeremans, Franssens, De Pau (89’ Abbou).

Doelpunten: 14’ De Wilde (0-1, strafschop), 19’ De Boeck (1-1), 29’ Mennes (1-2).

Gele kaarten: Peeters, Medard, Yangassa, De Boeck, De Pau.

Rode kaart: 55’ Medard (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Stijn Lehembre bijgestaan door Tom Dillen en Joline Delcroix.

About the author

Onze partners