Skip to the content

Geel-blauw pijnlijk onderuit tegen tien bezoekers

Stein Lemmens probeert zich door te zetten tussen twee bezoekers. (© foto Jeroen Goolaerts)
Stein Lemmens probeert zich door te zetten tussen twee bezoekers. (© foto Jeroen Goolaerts)

Sporting Kampenhout 2 – SV Oostkamp 4

De stunt van vorige week kende geen vervolg. Sporting ging opnieuw in de fout en verloor met 2-4 van hekkensluiter Oostkamp, dat zelfs één helft met tien speelde. Efficiënte bezoekers liepen 0-2 uit terwijl geel-blauw morste met de kansen. Na een rode kaart lukte De Boeck snel de 1-2 en net toen de gelijkmaker in de lucht hing, scoorde Oostkamp op de counter 1-3. Segers bracht opnieuw hoop maar een nieuw tegendoelpunt, opnieuw te makkelijk weggegeven, besliste de wedstrijd: 2-4.

Een door omstandigheden fel verjongd Sporting, met liefst zeven spelers onder de 21 jaar, kwam al snel op achterstand. Na een onvoldoende weggewerkte bal scoorde bezoeker Lannoo met een afgeweken schot (0-1). Bij die fase moest Aba Yahya met een blessure naar de kant. Geel-blauw ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar enkele kansen toe. De Boeck zette voor en vond net niet de vrijstaande invaller Beugoms voor doel. Even later schoot De Boeck pal op doelman Schelstraete. Na een verre bal van Avetisov knalde opnieuw De Boeck naast doel. Halfweg de eerste helft ging De Boeck de bezoekende doelman voorbij maar voor een open doel trapte hij de bal via een bezoekend been in hoekschop. Net voor het halfuur volgde een vlijmscherpe counter van Oostkamp. Himpe ging op links aan de haal en legde terug op de inlopende Bonny die laag in de linkerbenedenhoek inschoot (0-2). Scoren aan 100% noemen we dat. Andermaal De Boeck kreeg een kopkans maar kreeg de bal niet tussen de palen. Aan de overzijde besloot Canoot voorlangs. Kampenhout zorgde nog voor wat druk maar dat leverde niets meer op.

Amper 30 seconden na de hervatting ging bezoeker Lenihan in de fout op de doorgebroken Vangrunderbeek en kreeg daarbij een tweede gele kaart. Even later was de spanning helemaal terug want De Boeck scoorde uit een schuine hoek de aansluitingstreffer (1-2). Kampenhout was baas en ging met veel overgave op zoek naar de gelijkmaker. Op aangeven van Goovaerts knalde De Boeck richting winkelhaak waar doelman Schelstraete een knappe redding in huis had. Aan de overkant was doelman Billast attent bij een tegenstoot van Verheyden. Op het uur stuurde Lemmens de bedrijvige De Boeck diep maar Schelstraete voorkwam opnieuw de 2-2. Eén minuut later viel een voorzet van Goovaerts richting bovenhoek op het dak van het doel. Het mocht echt niet zijn want bij de volgende tegenaanval scoorde Oostkamp, tegen de gang van het spel in, opnieuw. Canoot kon alleen doorgaan en gaf Billast het nakijken (1-3). Sporting bleef zijn wil opleggen. Doelman Schelstraete duwde een vrije trap van Vangrunderbeek in hoekschop. De ingevallen Segers schoot de bal naast doel. Even later ging opnieuw Segers aan de achterlijn zijn mannetje voorbij om de bal laag in de verste hoek te schieten (2-3). Sporting kreeg nog enkele hoekschoppen en ook een afgeweken schot van Verhaeghe vloog in hoekschop. Het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Na een zoveelste individuele fout kreeg Canoot alle tijd om van dichtbij z’n tweede van de middag binnen te trappen (2-4). Hiermee was de wedstrijd gespeeld, al werd in de slotminuut nog een poging van Avetisov op de lijn gered. Meteen het laatste wapenfeit van een zeer ontgoochelende wedstrijd waarin Kampenhout al het goede van vorige week niet kon bevestigen.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Medard (69’ Segers), Avetisov, Aba Yahya (11’ Beugoms), Leemans, Goovaerts, Lemmens, Vangrunderbeek, Verhaeghe, Debacker (46’ Van Den Broeck), De Boeck.

SV Oostkamp: Schelstraete, Ly (53’ Timmerman), Bonny (60’ Blieck), Decloedt, Vanneste, Canoot (90’ Bekaert), Lenihan, Cafmeyer, Himpe, Lannoo, Verheyden.

Doelpunten: 7’ Lannoo (0-1), 28’ Bonny (0-2), 48’ De Boeck (1-2), 64’ Canoot (1-3), 77’ Segers (2-3), 86’ Canoot (2-4).

Gele kaarten: Verhaeghe, Lemmens, Ly, Lenihan, Lannoo.

Rode kaart: 46’ Lenihan (tweemaal geel).

Wedstrijdleiding: Ben Torbeyns bijgestaan door Patrick Vandenberghe en Michele Seeldraeyers.

About the author

Onze partners