Skip to the content

Sporting geeft 0-2 bonus uit handen en speelt weer gelijk

Arno Claes bracht Sporting snel op voorsprong in Houtvenne. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

VC Houtvenne 3 – Sporting Kampenhout 3

​Na een spectaculaire partij speelde geel-blauw 3-3 gelijk bij VC Houtvenne. Na een prima start kwam Sporting vrij snel 0-2 voor na doelpunten van Arno Claes en William Acke. Houtvenne scoorde voor de pauze tegen en kwam in het vijfde kwartier op korte tijd zelfs 3-2 voor. Kampenhout zette daarna nog alles op alles en in de slotminuten zorgde Jente Van Ongeval alsnog voor de verdiende gelijkmaker. ​

Sporting had al vijf wedstrijden niet meer gescoord maar in Houtvenne kwam daar snel verandering in. Na een mooi uitgespeelde aanval vond William Acke voor doel Arno Claes die de bal voorbij doelman Deelkens schoot (0-1). Voor Sporting het eerste doelpunt na welgeteld 463 minuten... Houtvenne reageerde via aanvoerder Van Asten, zonder succes. Van Asten schoot ook een vrije trap in de muur. Aan de overzijde ging William Acke z’n kans maar er zat nog een verdedigende voet tussen. Het was slechts uitstel want na ruim een halfuur scoorde Sporting opnieuw. Stein Lemmens onderschepte de bal op het middenveld en vond in de snelle omschakeling Arno Claes. Die bracht de bal voor doel waar topschutter William Acke z’n tiende doelpunt van het seizoen scoorde (0-2). De thuisploeg reageerde snel na deze mokerslag. Bij een warrige fase voor doel bleef de bal hangen waarop Van Asten de aansluitingstreffer maakte (1-2). Kort voor de pauze ging William Acke op rechts aan de haal. Doelman Deelkens redde het schot en voorkwam een derde tegendoelpunt. De goed gevolgde Stein Lemmens kon de rebound niet verzilveren zodat er gerust werd met een verdiende 1-2 voorsprong voor geel-blauw op het bord. ​

Na de koffie verhoogde Houtvenne de druk en was er onmiddellijk dreiging. Aan de overkant glipte William Acke door de mazen van het net maar doelman Deelkens voorkwam erger. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Op de tegenaanval kon William Acke nog eens dreigen. Halfweg de tweede helft deed doelman Robby Billast z’n reputatie alle eer aan door een gemaakt doelpunt te redden. Jammer genoeg bleef het niet duren en scoorde Van Asten kort hierop z’n tweede goal van de avond (2-2). Een kwartier voor tijd zag het er helemaal beroerd uit voor geel-blauw toen de onvermijdelijke Van Asten z’n hattrick volmaakte (3-2). Kampenhout gaf zich zeker niet gewonnen en trainer Sam Vermeulen voerde nog een dubbele wissel door. Doelman Deelkens had eerst een knappe redding in huis op een afgeweken schot van Anas Bouzerda. In de slotminuten kreeg Sporting loon naar werken. Bij een hoekschop van aanvoerder Christophe Tack verlengde Jente Van Ongeval met het hoofd de oververdiende gelijkmaker in doel (3-3). Zo speelde Kampenhout weer een zeer verdienstelijke partij maar moest het opnieuw vrede nemen met één punt. Met deze mentaliteit kan de eerste zege in 2018 niet langer uitblijven. Komaan jongens, nog vijfmaal alles uit de kast halen en we zijn gered.

(JG) ​

VC Houtvenne: Deelkens, Van Bauwel (62’ Vets), Boeckx, Vanbeginne, Van Braeckel, Janssens (67’ Michiels), Van Asten, Vervoort, Ven, Didier (62’ Da Silva), Put.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Desmet (81’ Dirix), Claes, Quintana, K. Van Den Broeck, Lemmens (81’ Makinguet), Leemans, Bouzerda, Acke.

Doelpunten: 7’ Claes (0-1), 31’ Acke (0-2), 34’ Van Asten (1-2), 69’ Van Asten (2-2), 73’ Van Asten (3-2), 84’ Van Ongeval (3-3).

Gele kaarten: geen.

Wedstrijdleiding: Klass Clerkx bijgestaan door Jérémy Schlenker en Danny Vandewinkel.

About the author

Onze partners