Sporting doet slechte zaak door verlies in sleutelmatch

Jente Van Ongeval leed met Sporting een dure nederlaag in Herentals. (© foto Jeroen Goolaerts)

VC Herentals 1 – Sporting Kampenhout 0

Geel-blauw kon geen vervolg breien aan de twee recente draws en ging met 1-0 onderuit in de sleutelmatch bij Herentals. In een evenwichtige wedstrijd met weinig doelgevaar was het al vrij snel duidelijk dat wie scoorde ook zou winnen. De thuisploeg kwam een kwartier voor affluiten op voorsprong en daarna kon een onmondig Sporting de bakens niet meer verzetten zodat het nu voor het eerst op een degradatieplaats staat. Dit vraagt om een stevige reactie in de volgende duels. ​

De partij, gespeeld op een slecht bespeelbaar maar enorm groot veld, begon met wat dreiging van de thuisploeg. Spiessens trapte de bal naast doel en doelman Robby Billast was attent toen Bruyninckx wou uithalen. Aan de overzijde schoot Anas Bouzerda de bal naast doel. Halfweg de eerste helft dreigde Herentals nog eens. Robby Billast had echter geen moeite met een kopbal van Voorspoels. Na een half uur kreeg Sporting de beste kans van de eerste helft. Doelman Vervoort weerde een voorzetschot van Telly Makinguet af in de voeten van Anas Bouzerda die de rebound onbegrijpelijk naast doel schoot. Aan de overkant ging Robby Billast plat bij een afstandsschot van Vandebroek. Na ruim een half uur scoorde Convalle voor de thuisploeg maar het feestje ging niet door wegens buitenspel. Met de rust in zicht dreigde Van Schoonhoven met een schotje maar doelman Robby Billast bleef attent, zodat er gerust werd met een brilscore op het bord. ​

Na de koffie bleef de flauwe wedstrijd evenwichtig met weinig doelgevaar. Even voor het uur konden de verkleumde toeschouwers zich opwarmen toen doelman Robby Billast knap een volley van Vandebroek over de lat tikte. Even later ging hij ook plat bij een poging van Van Schoonhoven. Op het uur kon Glenn Leemans alleen op doelman Vervoort afgaan maar de thuisdoelman hield Herentals recht. Even later speelde Glenn Leemans de bal naar Arno Claes. Die schoot de bal onder de lat waar doelman Vervoort over doel tikte. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong toen de pas ingevallen Van Ottele een rebound in het dak van het doel besloot (1-0). Eén minuut later trapte opnieuw Van Ottele de bal naast doel. Aan de overkant mikte Anas Bouzerda ook naast doel. Na een fout op Kwinten Van Den Broeck kreeg geel-blauw een vrije trap op een interessante plaats. Anas Bouzerda kreeg de bal echter niet tussen de palen. Thuisspeler De Swert kon de partij definitief beslissen maar besloot over doel. Meteen het laatste wapenfeit van een voor Kampenhout zeer teleurstellende partij. Door dit verlies doet Herentals haasje over in de stand en staat Sporting voor het eerst dit seizoen op een degradatieplaats. Met nog acht wedstrijden te gaan is er nog geen man overboord. Maar het minste dat iedereen die de club een warm hart toedraagt mag verwachten, is een stevige reactie van de spelersgroep in de volgende wedstrijden. Komaan mannen, ga er samen 100% voor. Of om het met de profetische woorden op de muur in de Herentalse kantine te zeggen: “Hard werken verslaat talent, wanneer talent niet hard werkt!”.

VC Herentals: Vervoort, Bellens, Spiessens, Thomassen, Convalle, De Swert, Bruyninckx, Van Schoonhoven, Vandebroek (69’ Van Ottele), Danisik, Voorspoels.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Quintana, Claes, Makinguet (69’ Segers), K. Van Den Broeck, Leemans, Bouzerda, Bushiri (76’ Lusadusu), Acke (59’ Lemmens).

Doelpunt: 75’ Van Ottele (1-0).

Gele kaarten: Spiessens, Leemans, Quintana, Bouzerda, Segers.

Wedstrijdleiding: Tom De Bruyne bijgestaan door Kristiaan Cannaerts en Mohamad Jarkas.