Sporting behaalt vijfde gelijkspel in zes duels

Sporting viert het doelpunt van Nik Vangrunderbeek. (© foto Jeroen Goolaerts)

FC Lebbeke 1 – Sporting Kampenhout 1

Sporting behaalde op het veld van FC Lebbeke z’n vijfde gelijkspel in zes wedstrijden na een partij die geel-blauw had kunnen winnen maar in het slot evengoed had kunnen verliezen. In de eerste helft bracht Vangrunderbeek Kampenhout op 0-1 en had Sporting uitzicht op meer. Ook na rust kwam dat tweede doelpunt er niet en net toen Kampenhout even met tien stond, maakte de thuisploeg gelijk. Nadien waren er nog een paar dubieuze fases aan beide kanten maar de score wijzigde niet meer.

De eerste dreiging van de avond kwam er bij een hoekschop van Vangrunderbeek maar Lemmens was te verrast om te scoren. Aan de overzijde was er een attente Billast nodig om een aandringende J. Van Damme af te houden. Vangrunderbeek zocht Verhaeghe die voor doel net niet bij de bal kon. Na een Kampenhoutse hoekschop zette de thuisploeg een snelle tegenaanval op die eindigde bij J. Van Damme die voorlangs schoot. Halfweg de eerste helft kwam Sporting op voorsprong. Na een fout op Bouzerda aan het hoekje van de rechthoek krulde specialist Vangrunderbeek de bal in de verste hoek binnen (0-1). Lebbeke probeerde te reageren maar Bogemans schoot naast doel. Geel-blauw kwam dicht bij een tweede doelpunt met een laag schot van Peeters. Doelman Van Der Taelen haalde de bal nog uit de hoek. De thuisdoelman redde ook een poging van Verhaeghe. Na een fout op diezelfde Verhaeghe mocht Vangrunderbeek nog eens aanleggen op vrije trap. Ditmaal schoot hij de bal nipt naast de kruising. Kort voor de pauze werd een kopbaldoelpunt van de thuisploeg afgevlagd zodat Sporting met 0-1 mocht rusten.

Na de rust zette Debacker zich goed door en zijn voorzet werd net voor de inlopende Verhaeghe weggewerkt. Lemmens zonderde Yangassa alleen voor doel af maar doelman Van Der Taelen voorkwam met een knappe redding de 0-2. Even later moest Peeters geblesseerd naar de kant. Net toen Kampenhout zo even met z’n tienen tussen de lijnen stond, zorgde De Wannemaeker voor de gelijkmaker (1-1). De thuisploeg rook plots bloed. Doelman Billast had een geweldige redding in huis bij een schot van J. Van Damme. Bij de hoekschop die volgde, raakte een kopbal van De Wannemaeker de lat. Bij Sporting maakte De Boeck z’n rentree in de spits en hij liet zich meteen gelden. Hij schoot de bal goed in maar Van Der Taelen redde in hoekschop. De thuisdoelman redde ook een schot van Bouzerda terwijl Lemmens bij een open doelkans te zacht op doel besloot. In de slotfase zag de scheidsrechter geen overtreding toen de doorgebroken De Boeck werd afgestopt. Even later wilde heel Lebbeke een strafschop maar ook nu ging de bal niet op de stip. Zo eindigde deze wedstrijd op een billijk gelijkspel, het vijfde in zes duels voor Sporting.

FC Lebbeke: Van Der Taelen, De Wannemaeker, Moerenhout (70’ Kurtulus), K. Van Damme, Van Hoof (77’ Gyimah), Bogemans, Gaye (84’ Vekeman), Ringoot, Ben Abbès, De Pauw, J. Van Damme.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Desmet, Peeters (61’ Goovaerts), Leemans, Yangassa, Lemmens, Vangrunderbeek (86’ Meylemans), Bouzerda, Verhaeghe, Debacker (66’ De Boeck).

Doelpunten: 23’ Vangrunderbeek (0-1), 60’ De Wannemaeker (1-1).

Gele kaarten: Moerenhout, Vangrunderbeek, Yangassa, Bouzerda, De Boeck.

Wedstrijdleiding: Jonas Van Dyck bijgestaan door Thomas Sanders en Michele Seeldraeyers.