Skip to the content

Geel-blauw stunt bij leider en zet belangrijke stap richting behoud

William Acke (rechts) scoorde tweemaal tegen de leider. (© foto archief Jeroen Goolaerts)

Eendracht Termien 0 – Sporting Kampenhout 2

Tegen leider Eendracht Termien speelde Sporting een erg volwassen wedstrijd. Het pakte zo zijn eerste zege in elf wedstrijden (het was van 17 december vorig jaar geleden dat Sporting nog eens won) en zet zo een flinke stap richting behoud. Topschutter William Acke maakte met twee doelpunten, eentje in iedere helft, het verschil tegen de Limburgers, die hun titelkansen een flinke knauw zien krijgen. ​

Vriendelijke mensen daar in Genk, een keurige accomodatie (al lag het veld er zeker niet perfect bij) en vooral: gigantisch veel sponsoring. De wedstrijd begon met een studieronde aan beide kanten. In de 6de minuut kreeg de thuisploeg een eerste kans: een vrijschop werd over doel getrapt. Eén minuut later ontsnapte Thomas Desmet aan geel na een nogal drieste tackle. Even later stak Kampenhout een eerste keer de neus aan het venster: een mooie crossbal van Anas Bouzerda belandde bij Arno Claes en deze zette gevaarlijk voor, maar niemand was gevolgd. Rond het kwartier begon Sporting enigszins druk uit te oefenen met tal van niet gekadreerde schoten. Hét eerste moment van de wedstrijd volgde halfweg de eerste helft: Badr El Yassini kreeg de bal toegespeeld op de bezoekende doellijn. Hij kapte zich voorbij zijn tegenstander die hem neerhaalde: strafschop. Wie anders dan topschutter William Acke nam de verantwoordelijkheid op zich, de elfmeter werd eens temeer feilloos omgezet: (0-1). Twee minuten later was Sporting daar opnieuw met een reuzekans voor Badr El Yassini, maar hij besloot over doel. Bij een tegenaanval van Termien werd er een vrijschop gefloten. De thuisploeg zette deze prachtig om maar doelman Robby Billast pakte uit met een geweldige save. Het spel ging nu werkelijk op en neer want vlak hierna pakte Badr El Yassini uit met een mooie actie, maar de thuisdoelman kon redding brengen. Termien herstelde hierop het evenwicht maar kwam niet verder dan een portie steriele druk. In de 39ste minuut was er nog een afstandsschot van de thuisploeg dat net naast zoefde. Ruststand: 0-1. ​

In de 47ste minuut was er al direct een grote kans voor Badr El Yassini. Bij de tegenaanval kreeg de thuisploeg een ongelooflijk grote kans, maar de bal botste binnenkant paal terug het veld in, waarna de bal in de herneming net naast werd geplaatst. Even later was er terug een prangende fase voor het Sportingdoel, maar Robby Billast redde eens temeer meesterlijk. Termien bleef nu constant druk zetten, maar kwam niet verder dan tal van afstandsschoten die ver over of naast vlogen. En dan in de 75ste minuut kon Kampenhout zich uit de omklemming losrukken. Er was een vlijmscherpe counter die afgerond werd met een fantastische actie van William Acke die zich voorbij een rits thuisspelers slalomde en de bal beheerst voorbij de thuisdoelman tikte (0-2). Hierna nam Termien het heft terug in handen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer, vooral ook omdat de Sportingverdediging geen krimp meer gaf. En zo behaalden we een deugddoende zege en werd al het goede dat we de voorbije weken al zagen eindelijk beloond met een belangrijke zege. Doe voort zoals vandaag mannen en de redding wordt heel reëel.

(DM) ​

Eendracht Termien: Bruno, Croonen, Voorn, Van Caubergh, Ulenaers, Baur (61’ Yildiz), Jeunen, Teker, Piras (80’ Cosyn), Kroonen (72’ Yildirim), Pulinx.

Sporting Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Desmet (79’ Dirix), Claes, Quintana, K. Van Den Broeck, Lusadusu, El Yassini (65’ Lemmens), Bouzerda, Acke (82’ Segers). Doelpunten: 23’ Acke (0-1, strafschop), 75’ Acke (0-2).

Gele kaarten: Baur, Jeunen.

Wedstrijdleiding: Gianni Seeldraeyers bijgestaan door Lieboud Van Den Broeck en Danny Vandenplas.