Sporting verrassend onderuit na doelpuntenfestival

FC Borght-Humbeek 4 – Sporting Kampenhout 3

Geel-blauw verloor verrassend op het veld van Borght-Humbeek nadat het twee keer een voorsprong uit handen gaf. De thuisploeg scoorde snel maar binnen de minuut was alles te herdoen via Acke. Sporting controleerde de wedstrijd en opnieuw Acke zorgde voor 1-2. Toch werd het kort voor de rust 2-2. In de tweede helft nam Sporting een droomstart toen Medard een hoekschop binnenknikte. Kort hierop stond het al 3-3 en niet veel later werd het zelfs 4-3 van op de stip. Geel-blauw zette alles op alles, kreeg de kansen en trof ook twee keer het doelkader. Toch bleef het 4-3.

De toeschouwers die iets te laat waren, misten twee doelpunten. Uit het niets schoot Benhamman de bal fraai in de kruising (1-0). Eén minuut later vond Azdad van op links Acke die de bal laag langs Verleysen schoof (1-1). Bij een hoekschop was er protest daar een thuisspeler de bal met de hand beroerde, zonder gevolg. Peeters verlengde een vrije trap van aanvoerder Vangrunderbeek maar de thuisdoelman redde. Na een actie van Acke besloot Heyvaert over doel. Verleysen redde een volgende vrijschop van Vangrunderbeek. Kort voor het halfuur verlengde Acke van dichtbij een vrijschop van Vangrunderbeek; Verleysen gaf geen krimp. Put bracht één minuut later een snelle tegenaanval op gang en speelde door naar Jonckheere die voor doel Acke vond die z’n tweede van de middag binnenprikte (1-2). Een afstandsschot van aanvoerder Vangrunderbeek ging niet zo gek veel over doel. Borght-Humbeek zat helemaal niet in de wedstrijd en toch scoorde het toen Tejeda Fernandez een vrijschop van buiten de rechthoek laag in de hoek knalde (2-2).

Na de rust nam Sporting een droomstart toen ancien Medard al snel een hoekschop van Vangrunderbeek binnenknikte (2-3). Geel-blauw gelanceerd zou je denken maar opnieuw gaf het de voorsprong domweg uit handen. Amper twee minuten later kopte de boomlange Robberechts vrijstaand de gelijkmaker in de verste hoek (3-3). En nog was het niet gedaan. Doelman Billast beging een onnodige fout op Afkir en de bal ging op de stip. Robberechts nam het geschenk in dank aan en knalde de strafschop hoog in doel (4-3). Kampenhout moest zo opnieuw achtervolgen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Verleysen was attent op een poging van Azdad. Aan de overkant ging een vrijschop van Moyson naast doel. Halfweg de tweede helft vond Acke de vrijstaande Put die de bal via de paal naast zag vliegen. Sporting bleef dreigen en Verleysen redde een vrijschop van Desmet, terwijl ook de ingevallen De Smidt dicht bij een doelpunt was bij een hoekschop. Bij één van de hoekschoppen vond Desmet de vrijstaande Acke die hoog klom maar de bal net naast de verste paal kopte. In de slotfase raakte Acke niet voorbij de muur. De thuisploeg ontsnapte nog in de slotminuut toen alweer Acke, ditmaal op aangeven van Jonckheere, kopte maar de bal via de lat over doel zag gaan. Meteen het laatste wapenfeit van een ontgoochelende partij die echter nooit verloren mocht worden.

FC Borght-Humbeek: Verleysen, Adrien, Moyson, Pierard, Van Gelder, Benhamman, Afkir, R. Olbrechts (90’ W. Olbrechts), Tejeda Fernandez, (75’ Van De Gucht), Kanana, Robberechts.

Sporting Kampenhout: Billast, Jonckheere, Medard, Peeters (75’ De Backer), Desmet, Heyvaert, Hakizimana, Azdad (70’ Meylemans), Vangrunderbeek (54’ De Smidt), Put, Acke.

Doelpunten: 5’ Benhamman (1-0), 6’ Acke (1-1), 29’ Acke (1-2), 41’ Tejeda Fernandez (2-2), 47’ Medard (2-3), 49’ Robberechts (3-3), 54’ Robberechts (strafschop, 4-3).

Gele kaarten: Kanana, Hakizimana, Jonckheere, Billast, Desmet.

Wedstrijdleiding: Wouter Cochet bijgestaan door Jakob Festraets en Niels Gentens.