Geel-blauw pakt eerste zege in toegevoegde tijd

Sporting Kampenhout 1 – SC Grimbergen 0

Geel-blauw heeft z’n eerste driepunter van het seizoen beet na een felbevochten zege tegen Grimbergen. Sporting nam doorgaans het initiatief tegen de kort opzittende bezoekers. Kampenhout dreigde het meest maar in de eerste helft werd er niet gescoord. Na de koffie was al snel duidelijk dat wie eerst scoorde ook zou winnen. Sporting drong lange tijd aan terwijl Grimbergen meer en meer dat ene puntje verdedigde. Pas in de toegevoegde tijd kreeg Kampenhout loon naar werken toen Claes de ultieme hoekschop binnenkopte, meteen goed voor de eerste zege.

Het eerste gevaar was voor de thuisploeg toen een schot van Assalhi werd afgeblokt. Vangrunderbeek schoot de rebound naast doel. Hakizimana besloot even later voorlangs. Na een kwartier werd een vrijschop van aanvoerder Vangrunderbeek weggewerkt. Aan de overzijde werd een schot van M’Rabet afgeblokt. Na ruim een kwartier strandde Put van dichtbij op doelman Belin. Een afstandsschot van Heyvaert belandde naast doel. Daarna werd de partij evenwichtiger tot geel-blauw naar het einde toe opnieuw gevaarlijker werd. Een scherpe voorzet van Put werkte doelman Belin weg met de vuisten. Even later zette opnieuw Put een individuele actie op waarna hij de bal nipt naast doel schoot. Eén minuut later redde Belin in twee tijden een voorzet van Assalhi. Aan de overkant dook Mihailof op aan de tweede paal maar een attente Billast zat er goed tussen. Op slag van rust belandde een vrijschop van aanvoerder Vangrunderbeek via de muur in hoekschop. Acke knikte de hoekschop van Assalhi voorlangs, zodat er gerust werd met een brilscore op het bord.

In de tweede helft kwam de partij traag op gang. Acke dook plots voor Belin op maar de Grimbergse doelman zat er goed tussen. Even later zag opnieuw Acke z’n afgeweken schot naast de paal in hoekschop gaan. Sporting bleef proberen maar Grimbergen gaf weinig ruimte weg. Een vrije trap van bezoeker Janssens werd weggewerkt. Een schot van de bedrijvige Vangrunderbeek en een spectaculaire poging van Avetisov belandden naast doel. Tien minuten voor tijd volgde een gevaarlijke tegenstoot van Grimbergen maar doelman Billast was bij de pinken. In de slotfase drong Sporting verder aan. De ingevallen Azdad ging met een knappe actie drie bezoekers voorbij, leek te gaan scoren maar besloot dan binnen bereik van doelman Belin. De partij leek zo op een scoorloos gelijkspel te gaan eindigen tot er in de toegevoegde tijd alsnog gescoord werd. Aanvoerder Vangrunderbeek schilderde een hoekschop voor doel waar Claes binnenkopte (1-0). Grimbergen versierde nog een ultieme hoekschop maar Billast plukte die klemvast zodat de eerste drie punten van het nog jonge seizoen al bij al verdiend in Kampenhout bleven.

Sporting Kampenhout: Billast, Avetisov, Medard, Claes, Heyvaert, Jonckheere, Hakizimana, Vangrunderbeek (93’ Desmet), Put, Assalhi (67’ Azdad), Acke (78’ Meylemans).

SC Grimbergen: Belin, Douchy, Maes, Janssens, D'Hont, Likau (87’ Dierickx), Robeyns, Emmeregs, Van Himst, M'Rabet, Mihailof.

Doelpunt: 90+2’ Claes (1-0).

Gele kaarten: Mihailof, Douchy.

Wedstrijdleiding: Arthur Seynaeve bijgestaan door Geoffrey Martens en Dirk Lalman.