Geel-blauw zet vroege achterstand om in ruime zege

Sporting Kampenhout 4 – OHR Huldenberg 1

Na de mindere dag in Hoegaarden herpakte Sporting zich met brio door overtuigend met 4-1 te winnen tegen Huldenberg. De bezoekers kwamen uit het niets vroeg op voorsprong maar met een doelpunt van Assalhi stond het snel 1-1. Medard zorgde nog voor de pauze voor een tweede thuisdoelpunt. In de tweede helft liep een goed spelend Kampenhout nog verder uit met doelpunten van aanvoerder Vangrunderbeek en weer Assalhi, die met z’n tweede goal voor de niet eens overdreven 4-1 zorgde.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Kampenhout een opdoffer te verwerken toen Vanroye scoorde uit de enige kans van de bezoekers (0-1). Sporting speelde met veel durf en lef en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Aanvoerder Vangrunderbeek zette zich goed door en De Smidt schoot zijn assist tegen de lat. Assalhi was goed gevolgd en scoorde de gelijkmaker (1-1). Daarmee was de honger van een gretig geel-blauw nog niet gestild. De thuisploeg bleef voor de aanval kiezen en dat werd nog voor de pauze met een tweede doelpunt beloond. Bij een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek pareerde doelman Mutton de inzet van De Backer maar kersvers papa Medard stond op de goede plaats om af te ronden (2-1). Meteen het eerste officiële doelpunt van Cé voor Sporting, zodat er met een voorsprong gerust werd.

Ook in de tweede helft bleef Sporting de betere ploeg tegen een onmondig Huldenberg. De thuisploeg had veel balbezit en controleerde de wedstrijd. Assalhi kon de vrijstaande De Smidt aanspelen maar besloot zelf op doel en zag Mutton redding brengen. Het was slechts uitstel want halfweg de tweede helft viel toch de beslissing. Goovaerts stuurde de bal mooi binnendoor naar Vangrunderbeek en onze aanvoerder stifte de bal over doelman Mutton tegen de netten (3-1). Geel-blauw drukte nog even door en deed er nog een goaltje bij. De Smidt stuurde Assalhi diep en die trapte de bal keurig voorbij Mutton (4-1). Hiermee was het pleit beslecht en kon Kampenhout de wedstrijd rustig uitspelen. Een mooie overwinning voor Sporting dat hiermee de wat teleurstellende prestatie van vorige week wegspoelde. Als kers op de taart is het terug alleen leider met twee punten voorsprong op Diest.

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Claes (76’ Meylemans), Desmet, Peeters, De Backer, Goovaerts, Hakizimana, Vangrunderbeek (81’ Dumon), Assalhi, De Smidt (85’ Debacker).

OHR Huldenberg: Mutton, Lénaers, Vander Elst, Vanroye (67’ D. Charlier), Philips, Spreutels, Albers (78’ Daems), Engelen, De Mol, Michiels, J. Verheyden.

Doelpunten: 13’ Vanroye (0-1), 17’ Assalhi (1-1), 36’ Medard (2-1), 66’ Vangrunderbeek (3-1), 72’ Assalhi (4-1).

Gele kaarten: De Smidt, De Mol, Vanroye, Engelen.

Wedstrijdleiding: Joery Van Loey bijgestaan door Wim Buysse en Robert Van Loey.