Skip to the content

Geel-blauw steviger leider na logische winst

Sporting Kampenhout 3 – FC Rhodienne-De Hoek 1

Zonder echt diep te moeten gaan, boekte Sporting een logische zege tegen het door blessures geplaagde Rhodienne-De Hoek. Put opende in een erg flauwe eerste helft al vroeg de score maar daarna viel de partij stil. In de tweede helft kon geel-blauw niet scoren uit enkele goede kansen tot Assalhi er toch 2-0 van maakte. Put viel dan geblesseerd uit en Goovaerts legde de wedstrijd in een beslissende plooi met een derde thuisdoelpunt. In de slotfase redden de bezoekers nog de eer: eindstand 3-1.

In een kansarme eerste helft was het dus meteen raak voor Kampenhout bij de eerste aanval. Desmet stuurde de snelle Put diep die z’n mannetje eraf liep een ook doelman Peeters vloerde (1-0). Bij Rhodienne-De Hoek geloofden ze in buitenspel maar één van de roodhemden was blijven hangen zodat die vlieger niet opging. Aan de overzijde zette Buscema zich goed door maar doelman Billast kwam goed uit. Aan goede wil geen gebrek bij de bezoekers, maar dreiging zat er niet in. Bij Sporting besloot Medard naast doel bij een hoekschop van aanvoerder Vangrunderbeek.

Gelukkig was de tweede helft een stuk boeiender. Bezoeker Wagner kreeg de eerste kans maar Billast stond pal. Daarna nam Sporting over. Doelman Peeters kwam heel ver uit en verspeelde de bal aan Vangrunderbeek. Die legde de bal van aan de zijlijn in het lege mandje maar zag R. Samutondo de bal nog uit doel koppen. Op aangeven van Assalhi kopte Put over doel. Even later zonderde Vangrunderbeek Put af die de bal voorlangs stuurde waar de inglijdende Assalhi het zijnet trof. Vangrunderbeek kon na bezoekend balverlies op Peeters afgaan maar de doelman voorkwam een tweede doelpunt. Bij een hoekschop van Vangrunderbeek kopte De Backer over doel. Eén minuut later was het toch zover. Bij een scherpe voorzet van op links van de bedrijvige Vangrunderbeek schoot Assalhi de bal aan de tweede paal staalhard in doel (2-0). Hiermee was de veer bij Rhodienne-De Hoek gebroken. Na gestuntel achteraan bij de bezoekers legde de ingevallen De Smidt de bal panklaar voor Goovaerts die voor een open doel niet meer kon missen (3-0). Voor Tom meteen het allereerste doelpunt voor geel-blauw. Bij een tegenaanval zorgde Buscema met een schuiver in de linkerhoek nog voor de eerredder (3-1). Een afstandsschot van weer Buscema vloog naast doel en voor Sporting schoot de ingevallen Van Den Broeck binnen bereik van Peeters. Opdracht volbracht voor Kampenhout, dat met deze winst steviger leider wordt met drie punten meer dan Aarschot en Bertem-Leefdaal.

(JG)

Sporting Kampenhout: Billast, Medard, Avetisov, Claes, Desmet (86’ Peeters), De Backer, Goovaerts, Hakizimana (78’ Van Den Broeck), Vangrunderbeek, Assalhi, Put (76’ De Smidt).

FC Rhodienne-De Hoek: Peeters, R. Samutondo, Sanchez Y Garcia, A. Samutondo, E. Dewit, Stiens, Jacobs, Scheerens (88’ B. Dewit), Buscema, Christiaens (75’ Thibaut), Wagner (56’ Lovenweent).

Doelpunten: 9’ Put (1-0), 73’ Assalhi (2-0), 82’ Goovaerts (3-0), 85’ Buscema (3-1).

Gele kaarten: A. Samutondo, E. Dewit, R. Samutondo.

Wedstrijdleiding: Patrick Cuypers bijgestaan door Ken Van Eynde en Dirk Lalman.